Kemi
opgaveregning
05. marts 2006 af
xyz (Slettet)
jeg sidder og prøver på at regne min opgaveregning i kemi, men der er nogle ting, der driller lidt.
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer03/kemi2003-10-2.pdf
det er opgave 3 det handler om, og det hele handler stort set om koncentrationer:
a)stofmængdekoncentrationen af bariumioner i en mættet opløsning af bariumsulfat ud fra opløselighedsproduktet.
[Ba2+]*[SO4^2-]=Kopl(BaSO4)
Kopl(BaSO4)=1,1*10^-10M^2
Kopl=x^2
x=1,05*10^-5M
c=1,05*10^-5M
b) nu er det den formelle koncentration ag MgSO4 i mavevæsken
først berener jeg stofmængden, n=3,04*10^-3mol
derefter c=3,04*10^3mol/1,8L = 1,69*10^-3 M
men så er der spørgsmål c.
c) jeg skal bestemme de aktuelle stofmængdekoncentrationer ud fra hydrogensulfat og sulfat i patientens mavevæske. der er også et bjerrumdiagram for hydrogensulfat. den har jeg faktisk ikke brugt, men det skal jeg nok.
jeg kom i tanke om noget med en pufferligning, da der er tale om en syre og dens korresponderende basepar.
[HSO4-]=6,54*10^-4 M
[SO4^2-]= 1,036*10^-3 M
og i spm d) vil de så gerne have at jeg skal beregne de aktuelle stofmængdekoncentrationer af de samme ioner.
jeg vil specielt gerne have hjælp til spørgsmål c og d, da disse forvirrer mig,
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer03/kemi2003-10-2.pdf
det er opgave 3 det handler om, og det hele handler stort set om koncentrationer:
a)stofmængdekoncentrationen af bariumioner i en mættet opløsning af bariumsulfat ud fra opløselighedsproduktet.
[Ba2+]*[SO4^2-]=Kopl(BaSO4)
Kopl(BaSO4)=1,1*10^-10M^2
Kopl=x^2
x=1,05*10^-5M
c=1,05*10^-5M
b) nu er det den formelle koncentration ag MgSO4 i mavevæsken
først berener jeg stofmængden, n=3,04*10^-3mol
derefter c=3,04*10^3mol/1,8L = 1,69*10^-3 M
men så er der spørgsmål c.
c) jeg skal bestemme de aktuelle stofmængdekoncentrationer ud fra hydrogensulfat og sulfat i patientens mavevæske. der er også et bjerrumdiagram for hydrogensulfat. den har jeg faktisk ikke brugt, men det skal jeg nok.
jeg kom i tanke om noget med en pufferligning, da der er tale om en syre og dens korresponderende basepar.
[HSO4-]=6,54*10^-4 M
[SO4^2-]= 1,036*10^-3 M
og i spm d) vil de så gerne have at jeg skal beregne de aktuelle stofmængdekoncentrationer af de samme ioner.
jeg vil specielt gerne have hjælp til spørgsmål c og d, da disse forvirrer mig,
Skriv et svar til: opgaveregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
