Kemi
opløselighed
05. marts 2006 af
kubbi (Slettet)
Hej...vil gerne ha hjælp til opg 2d fra august 1998:
Man ser på en samlet reaktion:
CaMg(CO3)2 + 2H2O -> Ca(OH)2 + Mg(OH)2 + 2CO2
man skal så beregne hvormeget CaMg(CO3)2 der skal bruges for at 1000L vand for en pH = 12
[OH-] må altså være 0,01M, derudover har jeg opløslighedsproduktet for de to stoffer:
[OH-]^2[Ca]=5,5*10^-6
[OH-]^2[Mg]=1,2*10^-11
Jeg regner med man på en eller anden måde kan isolere og finde frem til stofmængden af de to stoffer, men er meget i tvivl!
Man ser på en samlet reaktion:
CaMg(CO3)2 + 2H2O -> Ca(OH)2 + Mg(OH)2 + 2CO2
man skal så beregne hvormeget CaMg(CO3)2 der skal bruges for at 1000L vand for en pH = 12
[OH-] må altså være 0,01M, derudover har jeg opløslighedsproduktet for de to stoffer:
[OH-]^2[Ca]=5,5*10^-6
[OH-]^2[Mg]=1,2*10^-11
Jeg regner med man på en eller anden måde kan isolere og finde frem til stofmængden af de to stoffer, men er meget i tvivl!
Svar #1
05. marts 2006 af 2835 (Slettet)
n(OH) = 0,01M*1000L = 10mol
regn så videre herfra, det er blot molregningen, du vil så forhåbentlig til sidst komme frem til resultatet som er ca. 481,95 g
::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk
regn så videre herfra, det er blot molregningen, du vil så forhåbentlig til sidst komme frem til resultatet som er ca. 481,95 g
::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk
Svar #2
05. marts 2006 af kubbi (Slettet)
Jeg kan godt se at n(OH-) er 10 mol, men kan ikk lige umiddelbart se, hvad jeg skal bruge det til! Jeg skal jo vide hvad forholdet mellem n(OH-) og n(CaMg(CO3)2) er, hvordan beregner jeg det?
Svar #5
06. marts 2006 af Mars Volta (Slettet)
prøv søg under ungdomsopgaver her på sitet. mener løsningen findes der hvis du søger under opgavesættet!
Skriv et svar til: opløselighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
