Matematik

hjælp...

05. marts 2006 af 0omiao0 (Slettet)
jeg har fået et spørgsmål, som jeg virkelig gerne vil svare på...

en mand og en kone ejer en butik. manden beder konen om at være i butikken, mens han skal noget.
da manden er gået...
3 mænd kommer ind i butikken for at købe en radio til 300 kr.
de bataler hver 100 kr, derefter går de.
da manden er kommet tilbage, fortæller konen ham om salget af radioen
du har solgt den for dyr...han tager 50 kr udfra 300, og beder konen om at give dem tilbage til de 3 mænd.
istedet for at give dem alle 50, gemmer hun 20 af dem i sin lomme og giver de 30 til de 3 mænd. mændene har nu istedet for at betale 100 kr. hver for radioen, betalt 90 (90 X 3 = 270) + de tyve, som konen gemte i sin lomme... 270 + 20 = 290

spørgsmålet er: hvor blive de 10 kr. så af ? (da det skal give 300 i alt)

nogen der kan svare på det ?

Svar #1
05. marts 2006 af 0omiao0 (Slettet)

nogen der kan hjælpe med det ?

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2006 af Marrq (Slettet)

hehe..

Det er et matematisk uløseligt eller løseligt problem, lidt afhængig ag hvordan man ser på det.

1) Uløseligt:
Ved at se på det som du beskriver, kan den ikke løses.

2) Løseligt:

Butiksejeren får 250 kr.
Konen får 20 kr.
De tre mænd får hver 10 kr. dvs. 30 kr. ialt.

Det giver så et totalsum på: 250 kr. + 20 kr. + 30 kr. = 300 kr.


Svar #3
06. marts 2006 af 0omiao0 (Slettet)

neej ...den må ikk' løses sådan ...
man kan godt på en eller anden måde (har jeg fået at vide)man skal bare tænke sig om ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2006 af Duffy

Hun kan jo ikke lægge 20 kr ned i sin lomme 2 gange hvis hun vil give de tre mænd 10 kr tilbage hver!!!!

Ser her :

LAD OS STARTE MED AT ANTAGE AT HUN HELE TIDEN LÆGGER PENGENE DER ER TALE OM NED I SIN LOMMME - SÅ VED VI NEMLIG HVOR DE ER .

"...en mand og en kone ejer en butik. manden beder konen om at være i butikken, mens han skal noget.
da manden er gået...
3 mænd kommer ind i butikken for at købe en radio til 300 kr.
de bataler hver 100 kr, derefter går de.

NU HAR KONEN 300 KR I LOMMEN.

da manden er kommet tilbage, fortæller konen ham om salget af radioen
du har solgt den for dyr...han tager 50 kr udfra 300, og beder konen om at give dem tilbage til de 3 mænd.

HUN TAGER ALTSÅ 50 KR UD AF LOMMEN OG HER DERFOR 250 KR I LOMMEN.

istedet for at give dem alle 50, gemmer hun 20 af dem i sin lomme

NU HAR HUN 270 KR I LOMMEN

og giver de 30 til de 3 mænd. mændene har nu istedet for at betale 100 kr. hver for radioen, betalt 90 (90 X 3 = 270)

JAH, DE HAR GANSKE RIGTIGT BETALT 270 KR IALT.




+ de tyve

HVOR KOMMER "+ de tyve" DOG FRA?????!!
DE 20 KR HAR HUN JO ALLEREDE LAGT NED I LOMMEN.

ALTSÅ - RENT ÆVL ! ! !

HUN KAN IKKE LÆGGE 20 KR NED I LOMMEN MERE END ÉN GANG

, som konen gemte i sin lomme... 270 + 20 = 290

spørgsmålet er: hvor blive de 10 kr. så af ? (da det skal give 300 i alt)

nogen der kan svare på det ? "




Hvis hun har lagt 20 kr ned i lommen 2 gange har de 3 mænd jo kun 10 kr til deling.



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. marts 2006 af Marrq (Slettet)

Jeg tror ikke at den kan løses på andre måder... Vi har nemlig også snakket om den i klassen.

Svar #6
06. marts 2006 af 0omiao0 (Slettet)

hmm ...har hun lagt 20 kr. i lommen 2 gange ?

Skriv et svar til: hjælp...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.