Kemi

pV=nRT

06. marts 2006 af Christinana (Slettet)
Hej jeg har lidt problemer med denne opgave:

Hvor stort et volumen tø atmosfærisk luft (angivet ved 1,02 bar og 23 *C) skal der bruges til fulstændig forbrænding af 12,3 g H5H10?

Jeg har lavet et reaktionsskema, men så er jeg gået i stå.
Kan nogle give et hint?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2006 af dnadan (Slettet)

tja du har jo fået de nødvendige oplysninger af vide:
n=m(12,3g)/M(H5H10)
r= gas konstanten
p=1,02 bar
T=23+273,15=296,15K
så er det jo bare at isolere V og indsætte de givne oplysninger ind, og dermed er V fundet...:)

Svar #2
06. marts 2006 af Christinana (Slettet)

Ja, men det er jo volumen for "tør atmosfærisk luft" jeg skal finde, ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2006 af dnadan (Slettet)

hmmmm hva er reaktionsskemaet til denne reaktion?

Svar #4
06. marts 2006 af Christinana (Slettet)

Det er:

C5H10 + 7½ O2 -> 5 CO2 + 5 H2O

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. marts 2006 af dnadan (Slettet)

tja dette er bare et gæt da jeg ikke aner hva 'tør luft' er, men hvis det kun er O2, så skal du jo bare gange den fundne stofmængde af C5H10 med 5, for derefter at bruge idealgasligningen...

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. marts 2006 af dnadan (Slettet)

#5 mente selvfølgelig 7,5*

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. marts 2006 af frodo (Slettet)

atmosfærisk luft er jo almindelig luft, med en volumenprocent af O2 omkring 21%
Dette skal du naturligvis tage højde for..

Skriv et svar til: pV=nRT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.