Kemi
Ammoniak
07. marts 2006 af
Jelly (Slettet)
Er der nogen kloge hoveder der kan hjælpe mig...
Reaktionen N2(g) + 3H2 (g) <-> 2NH3(g)
starter ikke før reaktanterne kommer i kontakt med katalysatorpillernes overflade i reaktionsbeholderen.
Hvordan er størrelsesforholdet mellem Y og K følgende steder i procesanlægget:
- i reaktionsbeholderen, ved indgangsrøret fra kompressoren
- i reaktionsbeholderen, ved udgangsrøret til køletårnet
- i afgangsrøret fra køletårnet.
Denne situation ses på linket:
http://peecee.dk/?id=30875
På forhånd tak
Reaktionen N2(g) + 3H2 (g) <-> 2NH3(g)
starter ikke før reaktanterne kommer i kontakt med katalysatorpillernes overflade i reaktionsbeholderen.
Hvordan er størrelsesforholdet mellem Y og K følgende steder i procesanlægget:
- i reaktionsbeholderen, ved indgangsrøret fra kompressoren
- i reaktionsbeholderen, ved udgangsrøret til køletårnet
- i afgangsrøret fra køletårnet.
Denne situation ses på linket:
http://peecee.dk/?id=30875
På forhånd tak
Svar #1
07. marts 2006 af Larsendrengen (Slettet)
Det er kun i reaktionsbeholderen at Y = K, alle andre steder er Y
Svar #2
07. marts 2006 af baloon (Slettet)
Mange tak for besvarelsen Larsendreng..
Hvordan kan man forklare at alle andre steder er Y
- i reaktionsbeholderen, ved udgangsrøret til køletårnet
- i afgangsrøret fra køletårnet.
Hvorfor er reaktionsbeholderen Y = K lige der?
Gerne forklaringer.
På forhånd tak!
Hvordan kan man forklare at alle andre steder er Y
- i reaktionsbeholderen, ved udgangsrøret til køletårnet
- i afgangsrøret fra køletårnet.
Hvorfor er reaktionsbeholderen Y = K lige der?
Gerne forklaringer.
På forhånd tak!
Svar #3
07. marts 2006 af Larsendrengen (Slettet)
Det er kun i reaktionsbeholderen at der sker kemi, og at ligevægten indstiller sig. Alle andre steder er der ikke ligevægt, da man køler reaktionen ned og stopper den.
Skriv et svar til: Ammoniak
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
