Kemi

FEDT-STOF

07. marts 2006 af baloon (Slettet)
Da jeg har om triglycerider, er jeg kommet i tvivl om et spørgsmål.

Vi lader triglycerider reagere med Br2 - men triglycerider kan faktisk godt reagere med diiod I2, og vi jo netop også en værdi for triglycerindets iodtal. Hvilken fordel kan der være forbundet med at anvende Br2 frem for I2?

Håber virkelig nogen vil forklare mig..

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2006 af Larsendrengen (Slettet)

Reaktionshastighed. Br2 reagerer meget hurtigere med C=C end I2. Faktisk adderer I2 meget svært over C=C bindinger og er sjældent termodynamisk favorabelt. 1,2-diiod forbindelser er som regel ikke særligt stabile.

Svar #2
07. marts 2006 af baloon (Slettet)

Super forklaring!

Men hvilken sammenhæng er der imellem triglyceriders iodtal og hydrocarbonkædernes grad af umættethed?

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2006 af Larsendrengen (Slettet)

Iodtallet er et udtryk for hvor mange umættetheder der er. Jo større desto flere C=C.

Svar #4
07. marts 2006 af baloon (Slettet)

Hvordan opskriver man et reaktionsskema for bromering af hydrocarbonkæder i triglycerider?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts 2006 af frodo (Slettet)

ligesom ved ganske almindelige alkener.

>C=C< + Br2 --> >C(Br)-C(Br)<

Skriv et svar til: FEDT-STOF

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.