Matematik

polynomiums division

08. marts 2006 af henry1986 (Slettet)
hey er der nogle der vil se om jeg har regnet rigtig, i håbet om at finde en skrå asymptote for denne funktion:
X^3+3x^2-4x / x^2+x+5 = 1x+2
x^3+x^2+5x
2x^2-5x-4
2x^2+2x+10
-7x+14

håber der er en der kan se om det er okai....

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2006 af eightx2 (Slettet)

Husk at du siger -4x - 5x. Det giver -9x, ikke det du skriver.

Svar #2
08. marts 2006 af henry1986 (Slettet)

hvordan skriver jeg den så op.. kan ikke lige se min fejl... hæ

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2006 af Madsst (Slettet)

f(x)=x^3+3x^2-4x / x^2+x+5 =x+2+r/f(x)
x^3+x^2+5x
----------
2x^2-9x
2x^2+2x+10
-----------
-11x-10=r

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2006 af eightx2 (Slettet)

x³+3x²-4x / x²+x+5 = x+2-(11x+10)/(x²+x+5)
x³+x²+5x
--------
2x²-9x
2x²+2x+10
---------
-11x+10

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. marts 2006 af eightx2 (Slettet)

#3. Det skal ikke være r/f(x). Det er r/D(x) , hvor D(x) er x²+x+5.

Svar #6
08. marts 2006 af henry1986 (Slettet)

ja nu kan jeg se det.. takkeer

Skriv et svar til: polynomiums division

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.