Matematik

en ekelt ligning

08. marts 2006 af Cecilienielsen (Slettet)
hej er der nogen matematik-hjerner der kan knække denne ligninger, gerne med mellemregninger så jeg ved hvad i har gjort.

14,6x - 8,2= 3,5 * (x+4)


på forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Det kan jeg godt, men vi skal jo ikke lave opgaven for dig. Kom med dit eget forslag først.

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2006 af km55 (Slettet)

Først ganger du parantesen ud:

14,6x-8,2=3,5x+14

Derefter isolerer du x:

14,6x-3,5x=14+8,2

Udregner hver af siderne:

11,1x=22,2

dividerer igennem med 11,1

x=22,2/11,1
x=2

¤km55¤

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2006 af km55 (Slettet)

#1 Sorry... Havde ikke set du havde skrevet...:S

Svar #4
08. marts 2006 af Cecilienielsen (Slettet)

tusind tak # 2 0g 3.

Skriv et svar til: en ekelt ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.