Matematik

Hjælp..

08. marts 2006 af Ronoidd (Slettet)
Jeg har fået en opgave der hedder at jeg skal bestemme siden |BC| i trekant..
Jeg får oplyst:
Siden A: 23
Vinklen A: 90grader
siden: C: 15

Skal jeg så ikke bruge denne her formel, da vi har en ret vinkel:

Cos(Vinkel) = Hoslig. Katete
---------------
Hypotenuse

??

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2006 af dnadan (Slettet)

Det ville være nemmest, hvis du bare brugte pythagoras sætning..:)

Svar #2
08. marts 2006 af Ronoidd (Slettet)

Hmm..

Det vil sige at |BC| = 23 ? :S
Jeg er helt væk :S

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2006 af dnadan (Slettet)

smæk en tegning op, så kan jeg bedre hjælpe dig

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2006 af Waterhouse (Slettet)

23^2=|BC|^2+15^2 - så er det bare at isolere |BC|.

Svar #5
08. marts 2006 af Ronoidd (Slettet)

|BC| = 15^2 / 23^3 = 0.425...

Det kan jo ikke passe?

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. marts 2006 af dnadan (Slettet)

forkert isoleret:
23^2=|BC|^2+15^2
23^2-15^2=|BC|^2

Svar #7
08. marts 2006 af Ronoidd (Slettet)

Forhelvede, havde ikke set +, det var da os æskedumt... Tusind tak for hjælpen!

Skriv et svar til: Hjælp..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.