Matematik

Potens

08. marts 2006 af Miss La Di Da (Slettet)
Har problemer med flg. opgave..nogen der kan hjælpe mig?

(-3)^-4 * (-4)^-1 / (-12)^-2

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2006 af Mac3 (Slettet)

Du kan begynde med at omskrive faktorerne til brøker, idet

a^(-r) = 1/(a^r)

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2006 af M-ria (Slettet)

ignorer paranteserne... de kan godt forvirre... Når der står -3^-4 * -4^-1 tager du og lægger potenserne sammen - altså -4+(-1), derefter ganger du -3 med -4... så der kommer til at stå
12^-5... det dividerer du med -12^-2 ved at trække potenserne fra hinanden:
-5-(-2)... og dividere tallene med hinanden altså 12/-12...

Svaret bliver: -1^-3 eller: -1

Håber det er rigtigt og at det er forståeligt :) *GULP*

P.S. har brugt reglerne:

a^p * a^q = a^p+q

a^p / a^q = a^p-q

a^p * b^p = (ab)^p

a^p / b^p = (a / b)^p

Svar #3
08. marts 2006 af Miss La Di Da (Slettet)

Tak, for hjælpen. Nu forstår jeg!

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2006 af lany (Slettet)

#2: Nej! Den går ikke! Du bruger ikke regnereglerne rigtigt.

(-3)^-4 * (-4)^-1 er IKKE 12^-5 !!

Man kan ikke bare lægge eksponenterne sammen, når grundtallene ikke er ens.

Regn tallene ud hver for sig:
F.eks.:
(-3)^-4 = 1/(-3)^4=1/81 og

(-4)^-1=1/(-4)

Prøv selv at fortsætte...

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2006 af M-ria (Slettet)

Jeg fortrød også i det sekund jeg trykkede indsæt svar... :(

Skriv et svar til: Potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.