Matematik

Asymptoter

09. marts 2006 af shayla86 (Slettet)
En funktion f er bestemt ved forskriften
f(x)=(x^2+2x+5) / x+1

grafen for f har netop to asymptoter. Bestem en ligning for hver af disse asymptoter.

Nogen der kan hjælpe er mega lost lige nu..

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2006 af a-n-d-y-y (Slettet)

den har en skrå asymptote og den finder du ved at bruge polynomiers division..

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2006 af a-n-d-y-y (Slettet)

forstår du det?

Svar #3
09. marts 2006 af shayla86 (Slettet)

Jeg havde selv forsøgt at dividere den.. Men sådan får jeg da kun en forskrift?

Er mega dårlig til division af den slags.. Fik den ene til x + 1
Så er ret sikker på at det er forkert

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2006 af a-n-d-y-y (Slettet)

jeg prøver lige at dividere den, så vender jeg lige tilbage

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2006 af a-n-d-y-y (Slettet)

jeg får den også til noget i den stil.. ved så ikke om det Det får jeg den også til, men skal lige nævnes jeg er sproglig, så er ikke sikker på det er rigtigt?

Svar #6
09. marts 2006 af shayla86 (Slettet)

Okay alletiders.. mange tak skal du have:-)

Svar #7
09. marts 2006 af shayla86 (Slettet)

jeg skriver bare det.. er os selv sproglig så er ikke lige den skarpeste til det..

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. marts 2006 af a-n-d-y-y (Slettet)

Hmm så kan jeg ikke huske om det er en lodret eller vandret med den sidste?

Brugbart svar (0)

Svar #9
10. marts 2006 af Duffy

Asympt i

y = x+2

og

y = 0 (hvis opgaven er skrevet rigtig op)

ellers


y = -1 (hvis nævneren er (x+1))




Duffy

Skriv et svar til: Asymptoter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.