Matematik

toppunkt/graf

12. marts 2006 af figaro8 (Slettet)
Jeg har ligningen for en parabel : 0,125 x^- 2

Nu skal jeg så tegne grafen, og derfor starter jeg med at finde toppunktet:

-1 / 2 * 0,125 = -4 = x

Y = 0,125 * -4^- 2 = 0

Toppunkt = -4,0

Herefter ved jeg ikke hvad jeg skal gøre, lave et silleben???

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2006 af hund (Slettet)

Øh, jeg kan ikke umiddelbart se hvorfor du kan beregne toppunktet således. Har du prøvet at tegne grafen, for når jeg tegner den ser det virkelig ud som om toppunktet nærmere er (0,5) eller (0,4) ..har du forsøgt med monotoniforhold ?

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2006 af sigmund (Slettet)

Grafen for funktionen f med forskriften

f(x) = 0.125*x^(-2)

er IKKE en parabel, dvs. f er IKKE et andengradspolynomium.

Såfremt der er tale om forskriften

f(x) = 0.125*x^2,

er toppunktet for grafen (0,0).

Svar #3
12. marts 2006 af figaro8 (Slettet)

mærkeligt.. der står els i min opgave: Ligningen for parablen er 0,125 x^-2

Og så skal jeg tegne grafen.. hmm hvordan gør man så??

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2006 af sigmund (Slettet)

#3:

Du opstiller en tabel over sammenhængende x- og y-værdier, som du så plotter ind i et koordinatsystem. Bæmærk at 0.125*x^(-2) = 0.125/x^2 IKKE er defineret for x = 0.

Svar #5
12. marts 2006 af figaro8 (Slettet)

det kan jeg altså ikke forstå, for i mit sæt, står der, : ligningen for parablen er 0,125 x^- 2

Skriv et svar til: toppunkt/graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.