Matematik
2001-8-5, helt balnk
12. marts 2006 af
hund (Slettet)
Jeg er helt blank mht. til følgende opgave:
f)
en funktion (f) er givet ved
f(x) = -1/2x + 5/2,
og en linje (m) er givet ved
y = 2x + 1.
Bestem til f den stamfunktion (F), hvis graf har linjen m som tangent.
ALLE HINT KAN BRUGES!! Aner ik hvordan jeg skal gøre!
På forhånd tak!
f)
en funktion (f) er givet ved
f(x) = -1/2x + 5/2,
og en linje (m) er givet ved
y = 2x + 1.
Bestem til f den stamfunktion (F), hvis graf har linjen m som tangent.
ALLE HINT KAN BRUGES!! Aner ik hvordan jeg skal gøre!
På forhånd tak!
Svar #2
12. marts 2006 af sigmund (Slettet)
Samtlige stamfunktioner til
f(x) = -1/2x + 5/2 er
F(x) = -1/4*x^2 + 5/2*x + k, hvor k er en konstant.
Konstanten bestemmes ud fra betingelsen om at linjen m skal være tangent. Linjens hældning er 2. Det betyder, at F'(x) = 2 for et eller andet x.
f(x) = -1/2x + 5/2 er
F(x) = -1/4*x^2 + 5/2*x + k, hvor k er en konstant.
Konstanten bestemmes ud fra betingelsen om at linjen m skal være tangent. Linjens hældning er 2. Det betyder, at F'(x) = 2 for et eller andet x.
Svar #3
12. marts 2006 af hund (Slettet)
Altså er det forkert forstået, hvis jeg tror, at jeg skal stille dem overfor hinanden, således:
2x + 1 = (-1/4)x^2 + (5/2) + k
<=>
k = (x^2 + 8x - 6) / 4
Så kan jeg bestemme k, eller er det forkert ?
2x + 1 = (-1/4)x^2 + (5/2) + k
<=>
k = (x^2 + 8x - 6) / 4
Så kan jeg bestemme k, eller er det forkert ?
Skriv et svar til: 2001-8-5, helt balnk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
