Fysik
KRISE! - Galilei termometer..
12. marts 2006 af
kimab86 (Slettet)
Jeg sidder og arbejder på opg 3.a (Galilei termometer) fra skriftlig eksamen i fysik 2005..
Nu har jeg knoklet lidt med den og er ikke kommet særlig langt.. Så er der nogen som måske kunne hjælpe mig ved at vise, hvordan en besvarelse af denne type skal se ud? For det med delvis tekstbesvarelser har aldrig været min stærke side.. På forhånd tak for hjælpen..
Nu har jeg knoklet lidt med den og er ikke kommet særlig langt.. Så er der nogen som måske kunne hjælpe mig ved at vise, hvordan en besvarelse af denne type skal se ud? For det med delvis tekstbesvarelser har aldrig været min stærke side.. På forhånd tak for hjælpen..
Svar #1
12. marts 2006 af sontas (Slettet)
Først og fremmest vil folk nok foretrække, at du laver en direkte henvisning til opgaven. Så regner jeg med, at du er bekendt med archimedes lov, som er givet ved :
Fop = rhovæske*V*g, heraf kan ses at Fop bliver større når rho,væske bliver større. Massen for de forskellige kugler skal tilpasses således at :
Ft = Fop , fx har kuglen mærket 22*C en masse netop således at
Fop,22*C = Rhovæske,22*C * V*g
Når der så sker en temperaturændring, således at rhovæske bliver mindre vil den synke til bunds, da Ft > Fop her.
Fop = rhovæske*V*g, heraf kan ses at Fop bliver større når rho,væske bliver større. Massen for de forskellige kugler skal tilpasses således at :
Ft = Fop , fx har kuglen mærket 22*C en masse netop således at
Fop,22*C = Rhovæske,22*C * V*g
Når der så sker en temperaturændring, således at rhovæske bliver mindre vil den synke til bunds, da Ft > Fop her.
Svar #2
12. marts 2006 af kimab86 (Slettet)
linket til opg er som følgende:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/fysikhn-2005-7-1.pdf
men i sådan en opg, hvad er da nødvendigt at skrive og hvor meget bør man tage med for at opnå det maksimale antal points der er muligt? det er jo netop ikke muligt at beregne opgaven..
og tusind tak for hjælpen..
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/fysikhn-2005-7-1.pdf
men i sådan en opg, hvad er da nødvendigt at skrive og hvor meget bør man tage med for at opnå det maksimale antal points der er muligt? det er jo netop ikke muligt at beregne opgaven..
og tusind tak for hjælpen..
Skriv et svar til: KRISE! - Galilei termometer..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
