Matematik
Projektion
12. marts 2006 af
Quasar (Slettet)
Hej
En plan alfa har ligningen
3x + 2y -5z -13 = 0
Linjen l har parameterfremstillingen
x = -3+6t
y = 4+4t
z = -2-3t
Bestem projektionen af O(0,0,0) på alfa.
Hvordan kan man bestemme en parameterfremstilling for den linje, der er normal til alfa og går igennem O - for er det ikke skæringen mellem en sådan linje og alfa, der kaldes projektionen af O på alfa?
En plan alfa har ligningen
3x + 2y -5z -13 = 0
Linjen l har parameterfremstillingen
x = -3+6t
y = 4+4t
z = -2-3t
Bestem projektionen af O(0,0,0) på alfa.
Hvordan kan man bestemme en parameterfremstilling for den linje, der er normal til alfa og går igennem O - for er det ikke skæringen mellem en sådan linje og alfa, der kaldes projektionen af O på alfa?
Svar #1
12. marts 2006 af allan_sim
#0.
Jo, lige præcis.
For at bestemme en parameterfremstilling for en linje har du brug for et punkt på linjen og en retningsvektor. Punktet har du allerede, og som retningsvektor har du brug for en vektor, der står vinkelret på planen. Du kan da bruge normalvektoren til planen, som kan aflæses af planens ligning.
Jo, lige præcis.
For at bestemme en parameterfremstilling for en linje har du brug for et punkt på linjen og en retningsvektor. Punktet har du allerede, og som retningsvektor har du brug for en vektor, der står vinkelret på planen. Du kan da bruge normalvektoren til planen, som kan aflæses af planens ligning.
Skriv et svar til: Projektion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
