Kemi
ligevægtskonstant
13. marts 2006 af
kubbi (Slettet)
Hvordan beregner man ligvægskonstanten for denne reaktion ved 70 grader C?
2NaN3 (s) -> 2Na (s) + 3N2 (g)???
2NaN3 (s) -> 2Na (s) + 3N2 (g)???
Svar #1
13. marts 2006 af andersenit (Slettet)
Da reaktionen ikke forløber ved standardbetingelserne skal du udregne den molare standardentropi(S*) og den molare standardentalpi(H*) for reaktionen.
så hedder formlen
ln(k)=-H*/R * 1/T + S*/R
Hvor T er temperatur i kelvin og R er gaskonstanten.
så hedder formlen
ln(k)=-H*/R * 1/T + S*/R
Hvor T er temperatur i kelvin og R er gaskonstanten.
Svar #2
13. marts 2006 af Larsendrengen (Slettet)
Den ligning jeg normalt anvender er:
lnK2-lnK1 = -(deltaH/R)*(1/T2-1/T1)
delta H regner du fra tabelværdierne, og her antager man at den ikke ændrer sig markant ved denne temperatur (70 C).
Ligevægstkonstanten ved 25 C kan du jo nemt regne ud, så er det blot at isolere K2 da du jo også kender T2.
lnK2-lnK1 = -(deltaH/R)*(1/T2-1/T1)
delta H regner du fra tabelværdierne, og her antager man at den ikke ændrer sig markant ved denne temperatur (70 C).
Ligevægstkonstanten ved 25 C kan du jo nemt regne ud, så er det blot at isolere K2 da du jo også kender T2.
Skriv et svar til: ligevægtskonstant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
