Kemi

Reaktionskinetik

14. marts 2006 af Miss88 (Slettet)
http://us.uvm.dk/gymnasie//almen/eksamen/opgaver/sommer04/kemi2004-10-1-uk.pdf?menuid=150560

Opgave 1 - Hashpiller:

c) skal jeg først beregne stofmængden, hvis ja hvad skal jeg bruge den til senere i spørgsmålet?

jeg er sådan i tvivl om hvilken formel jeg skal bruge....

ln[A]=-k*t+ln[A]0 eller

[A]=[A]0*e^(-k*t)


Svar #1
14. marts 2006 af Miss88 (Slettet)

jeg venter på et svar :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2006 af frodo (Slettet)

de to formler er jo i bund og grund ens.

Du kan da vælge at isolere k ud fra halveringstiden, men du kan også anvende, at der er på et døgn gået 6 halveringstider, svarende til at massen er halveret 6 gange.

du bør vist få 0,141mg

Svar #3
14. marts 2006 af Miss88 (Slettet)

men er det de formler jeg skal bruge?

kan du ikke hjælpe mig med fremgangsmåden?

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. marts 2006 af frodo (Slettet)

Jeg ville blot genkende at massen halveres seks gange:

m(indtagen)=4*2,5mg=10mg
90% optages, dvs 9mg

9mg*(1/2)^6=0,141mg

Svar #5
14. marts 2006 af Miss88 (Slettet)

så jeg skal slet ikke bruge de formler?

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. marts 2006 af frodo (Slettet)

det er der ingen grund til, men hvis du gerne vil, kan du jo bare udregne hastighedskonstanten, og indsætte i formlen.

Men du får eksakt det samme resultat. Pr definition

Svar #7
14. marts 2006 af Miss88 (Slettet)

nææ jeg vil da ikke gøre det mere besværligt end hvad det er.

den med de eksperimentelle metoder, mener de sådan noget som tollens reagens?

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. marts 2006 af frodo (Slettet)

ja, det er en eksperimentel metode, men hvad vil du bruge tollen til i dette tilfælde?

Svar #9
14. marts 2006 af Miss88 (Slettet)

tollen bruger vi når der er tale om en aldehyd, keton, alkohol...

hvad skal der så bruges her?

Brugbart svar (0)

Svar #10
14. marts 2006 af frodo (Slettet)

ahh. tollens reagens plejer vi normalt at anvende til at bestemme af aldehyd-gruppen.

Det er der ikke noget af her umiddelbart. Man kunne selvfølgelig reducere carboxylgruppen og derefter anvende tollens, meeen

kig på forskellene i de to molekyler, og kom derefter på reagenser man kunne anvende til at påvise de funktionelle grupper

Svar #11
14. marts 2006 af Miss88 (Slettet)

THC-syren indeholder COOH
det gør den anden ikke...

skulle man måske anvende noget base?

Brugbart svar (0)

Svar #12
14. marts 2006 af frodo (Slettet)

1) begge molekyler må vist forventes at være upoløselige i vand. Protolyse er nok ikke så smart, men det kunne dog lade sig gøre.

2)Begge stoffer er sure, men du kunne jo lave en kvantitativ bestemmelse, hvis du kan få det tilstrækkeligt opløst i vand, hvilket jeg ikke er sikker på.

Brugbart svar (0)

Svar #13
14. marts 2006 af frodo (Slettet)

jeg synes det oplagte er en additionsreaktion.

Nå, men det bliver det for i dag..

Svar #14
14. marts 2006 af Miss88 (Slettet)

er der andre muligheder?
som et eksperimentelt undersøgelse (metode) kan man lave en kvantitativ bestemmelse...

Svar #15
14. marts 2006 af Miss88 (Slettet)

ok. tak for hjælpen.

Skriv et svar til: Reaktionskinetik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.