Matematik

Stamfunktion!!-Haster

14. marts 2006 af baloon (Slettet)
er der nogen kloge hoveder der kan hjælpe mig...

Hvordan løser man dette:

1.

S(3x)^2dx = ?

2.

S -lnx dx = ?

det vil være en stor hjælp da jeg skal bruge det imorgen....


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2006 af lany (Slettet)

1. S(3x)^2dx=S9x^2dx - brug nu din formelsamling.

2. S -lnx dx = -Slnx dx - igen har du en formel.

Svar #2
14. marts 2006 af baloon (Slettet)

1. hvordan får du S(3x)^2dx=S9x^2dx

Jeg får : 3^x/ln3 kan ikke komme videre derfra...ved ikke hvad jeg skal gøre med ^2.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2006 af lany (Slettet)

Jeg har på fornemmelsen, at du ikke har skrevet opgaven rigtigt af.... Når du skriver (3x)^2 betyder det, at 3x skal kvadreres. Derfor gælder (3x)^2=9x^2

Svar #4
14. marts 2006 af baloon (Slettet)

okay hvordan fik du S -lnx dx = -Slnx dx ??

Ifølge formelen:

S -lnx dx = -xlnx+x

det er vel rigtig ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#4:
Jo, det er korrekt!

Svar #6
14. marts 2006 af baloon (Slettet)

Super!


Skriv et svar til: Stamfunktion!!-Haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.