Matematik

brøk

15. marts 2006 af figaro8 (Slettet)
Jeg har 0,4125 hvor meget er det som brøk?

0,4 1/8

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2006 af lany (Slettet)

2/5+1/80=33/80

Svar #2
15. marts 2006 af figaro8 (Slettet)

ok... men hvordan kommer du frem til 2/5 og 1/80?

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Prøv nu lige at sæt dig ned og tænkt lidt over det selv, inden du spørger hele tiden! Det er under 10 minutter siden #1 blev postet, så du kan ikke have brugt ret land tid på det.

Svar #4
15. marts 2006 af figaro8 (Slettet)

kan ik se hvor han får det fra

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2006 af lany (Slettet)

Du gav mig selv en del af idéen: 0,4125=0,4+0,0125

Men 0,4=4/10=2/5

Desuden ved jeg, at 0,125=1/8, og så er det bare at dele med 10 for at få 0,0125. Dvs. 0,0125=1/80.

Altså: 0,4125=2/5+1/80=33/80

Alternativt kunne du skrive: 0,4125=4125/1000, hvorefter du kan forkorte brøken mest muligt.

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. marts 2006 af Tissi (Slettet)

#3
Heyhey, take it easy - hvem har tisset på din sukkermad? Jeg kan da heller ikke se det.

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#6:
Ingen, men derfor skader det jo ikke at bruge lidt tid på det selv! Det får man i øvrigt også mest ud af ...

Svar #8
15. marts 2006 af figaro8 (Slettet)

#4

ahh nu kan jeg se det;)tak

Skriv et svar til: brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.