Matematik

Matematik! isoler x

15. marts 2006 af vines (Slettet)
jeg er lidt lost her. hvordan får jeg isoleret x?

0,20 = 5,36 * 0,98^x

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2006 af migmig (Slettet)


x = log(0,2/5,36)/log0,98

tror jeg da :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2006 af ploaupripnree (Slettet)

ved logarithmer:

0,20/5,36 = 0,98^x

log(0,20/5,36) = log(0,98^x)

log(0,20/5,36) = x*log(0,98)

x = log(0,20/5,36)/log(0,98)

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2006 af filleellif (Slettet)

migmig, mon ikke vines vil se nogle mellemregninger?!

0,20 = 5,36 * 0,98^x
<=>
0,20/5,36 = 0,98^x
<=>
log(0,20/5,36) = log(0,98^x)
<=>
log(0,20/5,36) = x * log(0,98)
<=>
x = (log(0,20/5,36))/(log(0,98)) = 162,77


Jeg benytter selvfølgelig, at log(a^x)=x*log(a)

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2006 af filleellif (Slettet)

der kom du mig lidt i forkøbet ploaupripnree :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2006 af migmig (Slettet)

hvis man er blevet stillet såsan en opg kan svaret tit være nok, for så tænker man selv lidt over hvordan man kommer frem til det. så det var bevidst, når opg ikke er større.

sådan kan jeg ihvertfald bedst lide det.

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. marts 2006 af filleellif (Slettet)

tja, men for mig at se, så det ud som om, vines havde lidt problemer med, hvorledes han skulle løse ligningen, og så giver det ikke noget blot at give løsningen

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. marts 2006 af migmig (Slettet)

jeg synes bare det hjælper mig bedst, men er jo selvfølgelig forskelligt fra person til person.

Skriv et svar til: Matematik! isoler x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.