Matematik

2.043

15. marts 2006 af hund (Slettet)
Hey Folkens,

Har fået stillet følgende opgave (2.043):

I et koordinatsystem i rummet er givet tre punkter:

A(0,0,1), B(1,-1,2) og C(0,4,0)

Bestem ligning for den plan, der indholder ABC.
Beregn arealet af trekant ABC.

Første spørgsmål har jeg klaret, det er mere nummer to jeg har problemer med, skal jeg udnytte at
A = |a x b| ?

Alt hjælp kan bruges. På forhånd tak

Mvh,

Hund

Svar #1
15. marts 2006 af hund (Slettet)

Kan jeg evt. gøre således:

|(vektor)AB(prik)(vektor)AC|^2 =

|(vektor)AB|^2 gange |(vektor)AC|^2

Kan man det ?

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2006 af Draagslag (Slettet)

Du har selv fat i det rigtige i # 1.

Du skal benytte formlen A = ½*|a x b|.

|a x b| beregner arealet af det udspændte parallellogram, men du skal kun bruge arealet af den udspændte trekant, hvorfor du skal gange med en halv.

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2006 af Draagslag (Slettet)

Ups.. der skulle ikke have stået at du var inde på det rigtige i #1, det er du i selve trådens start. Beklager...

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. marts 2006 af Miss Frb (Slettet)

jeg kan ikke finde ud af at beregne ligningen for planen, er der en, der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2006 af Draagslag (Slettet)

#4
Du finder to retningsvektorer for planen, og krydser dem, og så får du en normalvektor for planen, og så er det bare at sætte ind i ligningen for en plan i rummet.

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. marts 2006 af Miss Frb (Slettet)

min normalvektor bliver (-3,-2,6) lyder det realistisk?

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. marts 2006 af Deschain (Slettet)

# 6
Hvilke to vektorer har du krydset?

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. marts 2006 af Miss Frb (Slettet)

AB og AC.

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. marts 2006 af Draagslag (Slettet)

Som jeg ser det i opgavebeskrivelsen i #0 + #1, så er det AB x AC = (1,-1,1) x (0,4,-1) = (-3,1,4).

Brugbart svar (0)

Svar #10
21. marts 2006 af Deschain (Slettet)

Jeg får den til (-3,1,4)..

Brugbart svar (0)

Svar #11
21. marts 2006 af Deschain (Slettet)

øj too late:p typisk dig lasse

Brugbart svar (0)

Svar #12
21. marts 2006 af Draagslag (Slettet)

Ja, sådan er det rikke

Brugbart svar (0)

Svar #13
21. marts 2006 af DanielPetersen (Slettet)

Du virker ikke særlig intelligent. Hvad mon din IQ er? Du kan sende den til min email.

Skriv et svar til: 2.043

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.