Kemi

redoxreaktion

16. marts 2006 af kastermedkat (Slettet)
Hej

Kan nogen hjælpe mig med denne opgave:

Opskriv og afstem reaktionsskemaet for redoxreaktionen mellem MnO4- og Fe2+. MnO4-reduceres til Mn2+

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2006 af webnord (Slettet)

MnO4- + Fe2+ -> Mn2+ + Fe3+

Frem med det periodiske system:
Oxidationstal for:
Mn +2, +4, +6 og +7
O -2 og -1 (optræder næsten altid med -2)
Fe +2 og +3


x -2 y z q
MnO4- + Fe2+ -> Mn2+ + Fe3+

Find x:
((x) * 1) + ((-2) * 4) = -1 (da det jo er en ion) ↔ x = +7

Find y:
Fe2+ er et enatomig ion med 2+ derfor er y = +2

Find z:
Mn2+ er et enatomig ion med 2+ derfor er z = +2

Find q:
Fe3+ er et enatomig ion med 3+ derfor er q = +3

+7 -2 +2 +2 +3
MnO4- + Fe2+ -> Mn2+ + Fe3+

Reduceres: Mn 5↓
Oxyderes Fe 1↑

(fald) + (Stigning) = 0
(5↑)+(1↓) = 0 → (1 * (5↑)) + (5 * (1↓)) = 0

Der skal bruges 1 Mn og 5 Fe

MnO4- + 5Fe2+ -> Mn2+ + 5Fe3+

Så skal vi have samme ladning på begge sider (antal af [+] og [-])

Venstre side: [1-] + 5*[2+] = 9 [+]
Højre side: [2+] + 5*[3+] =17 [+]
Til venstre mangler altså 8 [+]

Afstemning
Da det er en sur opløsning afstemmes med H+

MnO4- + 5Fe2+ + 8H+ -> Mn2+ + 5Fe3+ + 4H2O


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2006 af webnord (Slettet)


Kan vist ikke vise pile så her er slutningen
Reduceres: Mn 5ned
Oxyderes Fe 1op

(fald) + (Stigning) = 0
(5op)+(1ned) = 0 → (1 * (5op)) + (5 * (1ned)) = 0

Der skal bruges 1 Mn og 5 Fe

Så skal vi have samme ladning på begge sider (antal af [+] og [-])



Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2006 af webnord (Slettet)

glemte en pil

(fald) + (Stigning) = 0
(5op)+(1ned) = 0 -> (1 * (5op)) + (5 * (1ned)) = 0

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2006 af webnord (Slettet)

glemte en pil

(fald) + (Stigning) = 0
(5op)+(1ned) = 0 -> (1 * (5op)) + (5 * (1ned)) = 0

Skriv et svar til: redoxreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.