Kemi
Strukturformel
16. marts 2006 af
Misser (Slettet)
Nogle der ved hvad stoffets strukturformel og systematiske navn bliver når den empiriske formel er C3H4O2?
På forhånd tak
På forhånd tak
Svar #1
16. marts 2006 af iinnaj (Slettet)
der er vel flere muligheder, da du kan bruge dobbelt og tribel bindinger.
Svar #4
17. marts 2006 af Larsendrengen (Slettet)
CH2(CHO)2 som hedder malonaldehyde
CH3COCHO som hedder 2-oxopropanal
så er der 2-hydroxycyclopropanon, som jeg ikke kan tegne her. Egentlig er 2 tallet underordnet da det kun kan sidde i den position.
CH3COCHO som hedder 2-oxopropanal
så er der 2-hydroxycyclopropanon, som jeg ikke kan tegne her. Egentlig er 2 tallet underordnet da det kun kan sidde i den position.
Svar #5
17. marts 2006 af Larsendrengen (Slettet)
Kommer lige i tanker om acrylsyre:
CH2=CH-COOH
plus propiolakton som er en firleddet ring med et O i og som samtidig er en ester. Forestil dig at du laver den "indre" ester af HO-CH2-CH2-COOH.
Så er der også 3-oxo-oxetan, som igen er den firleddet ring, men hvor C=O nu sidder i 3 positionen, og 1 positionen er der hvor hvor O sidder.
CH2=CH-COOH
plus propiolakton som er en firleddet ring med et O i og som samtidig er en ester. Forestil dig at du laver den "indre" ester af HO-CH2-CH2-COOH.
Så er der også 3-oxo-oxetan, som igen er den firleddet ring, men hvor C=O nu sidder i 3 positionen, og 1 positionen er der hvor hvor O sidder.
Skriv et svar til: Strukturformel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
