Matematik
normalfordeling
17. marts 2006 af
rizza (Slettet)
Om en normalfordelt stokastisk variabel oplyses det at P(X(midre eller lig) 0,15) og P(X(større eller lig) 0,25)
Bestem middelværdi og spredning for X.
Det er et spørgsmål til en prøve uden hjælpemidler vi har fået til at øve os til terminsprøven i næste uge. Så er det jo ikke så godt at man ikke kan lave nogen af dem.
Bestem middelværdi og spredning for X.
Det er et spørgsmål til en prøve uden hjælpemidler vi har fået til at øve os til terminsprøven i næste uge. Så er det jo ikke så godt at man ikke kan lave nogen af dem.
Svar #1
18. marts 2006 af sigmund (Slettet)
Du siger:
"Om en normalfordelt stokastisk variabel oplyses det at P(X(midre eller lig) 0,15) og P(X(større eller lig) 0,25)."
Hvad er P(X <= 0.15) og P(X >= 0.25) lig med?
"Om en normalfordelt stokastisk variabel oplyses det at P(X(midre eller lig) 0,15) og P(X(større eller lig) 0,25)."
Hvad er P(X <= 0.15) og P(X >= 0.25) lig med?
Svar #3
18. marts 2006 af allan_sim
#0+#2.
Dine oplysninger giver ikke mening. Jeg gætter på, at du må have fået givet sandsynligheder på formen
P(X
P(X>=s)=0,25
og at du har glemt at skrive i tråden, hvad t og s er for tal?
Anyways, tanken er, at du skal plotte oplysningerne ind på normalfordelingspapir. På x-aksen placeres observationerne, på y-aksen placeres de kumulerede frekvenser. I dette tilfælde ville du så kunne plotte de to punkter (t;0,15) og (s;0,75) (hvorfor?).
Middelværdi kan aflæses direkte, mens du finde spredningen ved at aflæse middelværdi+spredning og trække middelværdien fra.
Dine oplysninger giver ikke mening. Jeg gætter på, at du må have fået givet sandsynligheder på formen
P(X
P(X>=s)=0,25
og at du har glemt at skrive i tråden, hvad t og s er for tal?
Anyways, tanken er, at du skal plotte oplysningerne ind på normalfordelingspapir. På x-aksen placeres observationerne, på y-aksen placeres de kumulerede frekvenser. I dette tilfælde ville du så kunne plotte de to punkter (t;0,15) og (s;0,75) (hvorfor?).
Middelværdi kan aflæses direkte, mens du finde spredningen ved at aflæse middelværdi+spredning og trække middelværdien fra.
Svar #4
19. marts 2006 af rizza (Slettet)
Sorry. Der står
P(X <= 6) = 0,15 og P(X >= 12)=0,25
Må man godt bruge normalfordelingspapir til prøven uden hjælpemidler?
P(X <= 6) = 0,15 og P(X >= 12)=0,25
Må man godt bruge normalfordelingspapir til prøven uden hjælpemidler?
Skriv et svar til: normalfordeling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
