Fysik

gassen tryk

19. marts 2006 af Chimmi (Slettet)
Nogen der kan hjælpe mig med at løse denne opgave?

En indespæret idealgas har temperaturen 53,2 grader celcius og trykket 11,43 atm. Temperaturen ændres til 67,0 grader celsius, hvad bliver gassens tryk når rumfanget holdes konstant?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2006 af mathon

ifølge luftarternes tilstands ligning gælder

p1*V1/T1=p2*V2/T2, hvor p: er tryk; V: er volumen og T: er den absolutte temperatur T= 273+t);

i denne opgave er rumfanget konstant, hvorfor
p1*V/T1=p2*V/T2 eller

p1/T1=p2/T2, der giver

I: p2=p1*T2/T1; p1=11,43atm;T2=(273+67) Kelvin=340 Kelvin og T1=(273+53) Kelvin,2=326.2 Kelvin
ved indsættelse i I:
fås 11.43 atm'340/326.2= 11.9 atm


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts 2006 af mathon

tastfejl:
Kelvin og T1=(273+53) Kelvin,=326.2 Kelvin
ved indsættelse i I:
fås 11.43 atm*340/326.2= 11.9 atm

Svar #3
20. marts 2006 af Chimmi (Slettet)

takker for hjælpen :D

Svar #4
20. marts 2006 af Chimmi (Slettet)

har lige et spørgsmål!
Hvis opgaven lyder sådan:
En indespærret idealgas har rumfanget 80 L og trykket 8 atm. Rumfanget ændres til 79 L, hvad bliver gassens tryk når temperaturen holdes konstant?
-- skal man her gøre det samme: altså indsætte V i stedet for T i ligningen eller hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. marts 2006 af morgenjonte (Slettet)

Uden at være sikker vil jeg gætte på at det er det samme:

hvis temperaturen er konstant gælder:

p1*V1 = p2*V2
<=>
p2 = (p1*V1)/V2

p2 = (8atm*80L)/79L = 8,1atm

Skriv et svar til: gassen tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.