Fysik
Fysik A, skriftlig
19. marts 2006 af
piper (Slettet)
Hejsa jeg har en opgave. Jeg er kørt lidt fast i, så håber I kan hjælpe:
En kompressor tager luft ind, som har en temperatur på 18 grader C og et tryk på 1,0 bar. Luften komprimeres til en 1/4 af det oprindelige columen. Trykket på kompressorens afgangsdside er 6 bar:
Først har jeg bestemt luftens temperatur på afgangssiden med tilstandligningen.
Så skal jeg redegøre for om den indre energi (dU). Her er jeg ikke helt sikker.
dU = Q + Atilført = Q -p*dV
d står for delta..
altså umiddelbart kan man sige at trykket bliver 6 gange større, men volumen kun 1/4 mindre, så Atilført bliver vel mindre (der er negativt fortegn). Q er vel lig 0, så den mindre energi bliver mindre?
Så er der en opgave mere:
Luftens specifikke varmekapacitet ved konstant columen kan slttes til 0,718 kJ/(kg*L) og ved konstant tryk til 1,00 kJ/(kg*K)
c) beregn øndringen i indre energi pr. kg luft, der komprimeres.
Her er jeg lidt på herrens mark
En kompressor tager luft ind, som har en temperatur på 18 grader C og et tryk på 1,0 bar. Luften komprimeres til en 1/4 af det oprindelige columen. Trykket på kompressorens afgangsdside er 6 bar:
Først har jeg bestemt luftens temperatur på afgangssiden med tilstandligningen.
Så skal jeg redegøre for om den indre energi (dU). Her er jeg ikke helt sikker.
dU = Q + Atilført = Q -p*dV
d står for delta..
altså umiddelbart kan man sige at trykket bliver 6 gange større, men volumen kun 1/4 mindre, så Atilført bliver vel mindre (der er negativt fortegn). Q er vel lig 0, så den mindre energi bliver mindre?
Så er der en opgave mere:
Luftens specifikke varmekapacitet ved konstant columen kan slttes til 0,718 kJ/(kg*L) og ved konstant tryk til 1,00 kJ/(kg*K)
c) beregn øndringen i indre energi pr. kg luft, der komprimeres.
Her er jeg lidt på herrens mark
Svar #1
19. marts 2006 af piper (Slettet)
columen = volumen
Der skal stå redegøre for om den indre energi vokser eller aftager.
Der hvor der står den mindre energi bliver mindre skal der stå: Den indre energi bliver mindre, ikke?
slttes = sættes
øndringen = ændringen
Undskyld. Kom til at poste før jeg egentlig ville.
Der skal stå redegøre for om den indre energi vokser eller aftager.
Der hvor der står den mindre energi bliver mindre skal der stå: Den indre energi bliver mindre, ikke?
slttes = sættes
øndringen = ændringen
Undskyld. Kom til at poste før jeg egentlig ville.
Skriv et svar til: Fysik A, skriftlig
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
