Matematik

Er gået BLANK!

19. marts 2006 af MissiMissy (Slettet)
ehjsa jeg er ved at regne opgave 6a i eksamensættet:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2000/0082MHNY.pdf

Jeg har dundet ud af første spørgsmål til at være ca. 23...

Men så skal jeg løse anden opgave som er en 4.gradsligning som er:'

-x^4-2x^3+2x+1=1

hvordan løser jeg den??? er gået BLANK!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2006 af jgthb (Slettet)

nu er jeg ikke ekspert til fjerdegradsligninger, men jeg ville starte med at trække en fra begge sider, således at udtrykket kun består af led med x. herefter kan du sæt x uden for parentes.

Svar #2
19. marts 2006 af MissiMissy (Slettet)

jamen det har jeg os prøvet!!!
altså at:

-x^4-2x^3+2x=0

x(-x^3-2x^2+2)=0

men hvaså hvordan kan jeg nu løse den?? :0

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2006 af jgthb (Slettet)

dit link passer i øvrigt ikke. der er ingen opgave, som hedder 6a, og der er ingen opgave, der handler om en fjerdegradsligning

Svar #4
19. marts 2006 af MissiMissy (Slettet)

jeg mener opgave 6 hvor der er indskrevet en trekant i en cirkel hvor der så bedes om at løse T(x)=25!!

Svar #5
19. marts 2006 af MissiMissy (Slettet)

Jeg er bare kommet så langt at jeg har en ligning:

-x^4-2x^3+2x=0

hvordan kan jeg løse den??
nogle hints??

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. marts 2006 af Retard (Slettet)

Spørg evt. din mor

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. marts 2006 af jgthb (Slettet)

løs den grafisk. skriv udtrykket for T(x)ind på lommeregneren, hvor x erstattes med cos(x), da Cos(A)=x. skriv så y=25 ind, og find skæringspunkt ved calc->intersect for de to grafer. Du har da A-værdien, tag da cosinus til A og så har du x. husk at regne i radianer

Skriv et svar til: Er gået BLANK!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.