Matematik
skæring med x og y akse.
21. marts 2006 af
Miss Frb (Slettet)
hej,
jeg skal finde en kurves skæringspunkter med koordinatsystemets akser. og jeg ved at jeg skal sætte x og y i mine ligninger lig nul:
så for x=0: t(t^2-3)=0
og for y=0: t^2-4=0
herefter ved jeg ikke hvad jeg skal gøre?
jeg skal finde en kurves skæringspunkter med koordinatsystemets akser. og jeg ved at jeg skal sætte x og y i mine ligninger lig nul:
så for x=0: t(t^2-3)=0
og for y=0: t^2-4=0
herefter ved jeg ikke hvad jeg skal gøre?
Svar #1
21. marts 2006 af jin2 (Slettet)
Du sætter X=0 for at finde y-aksens skræringspunkter og y=0 for at finde x-aksens skæringspunkter.
For x=0 får du t=0 eller t=√3
herefter indsætter du de to t-værdier i ligningen for y
så y(0) = 0^2-4 =-4
y(√3) = √3^2-4 = -1
så har du skæringen med y-aksen:
(x,y) = (0,-4)
(x,y) = (0,-1)
for y=0 får du t=-2 eller t=2
X(-2) =-2^3-3*-2 = -14
X(2) = 2^3-3*2 = 2
så har du skæringen med x-aksen:
(x,y) = (-14,0) og
(x,y) = (2,0)
For x=0 får du t=0 eller t=√3
herefter indsætter du de to t-værdier i ligningen for y
så y(0) = 0^2-4 =-4
y(√3) = √3^2-4 = -1
så har du skæringen med y-aksen:
(x,y) = (0,-4)
(x,y) = (0,-1)
for y=0 får du t=-2 eller t=2
X(-2) =-2^3-3*-2 = -14
X(2) = 2^3-3*2 = 2
så har du skæringen med x-aksen:
(x,y) = (-14,0) og
(x,y) = (2,0)
Skriv et svar til: skæring med x og y akse.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
