Kemi

Fragemention (MS)

21. marts 2006 af Quasar (Slettet)
Hej

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/kemihnst-2005-10-3.pdf

MS-spektret i opgave 3d:

Hvilken fragtmention kan tænkes at give udslaget ved m/z 104?

Jeg har bestemt aromastoffet til:

C6H5-CH2-CH2-O-C=O-CH3

Svar #1
21. marts 2006 af Quasar (Slettet)

Intet bud?

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2006 af Eva (Slettet)

sidder selv og knokler med samme opgave..

tænkte på om det kunne være:

C6H5CH2CH

Men det virker selvfølgelig usandsynligt at den kun skulle have smidt 1 H i den sidste CH2-gruppe..


Svar #3
21. marts 2006 af Quasar (Slettet)

Ja, og hvis det er den, hvorfor et så intenst signal?

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. marts 2006 af Micc_86 (Slettet)

I er skam ikke de eneste, som sidder og kigger på den opgave nu ;d Nå, men jeg har som #0 bestemt aromastoffet til:

C6H5-CH2-CH2-O-C(=O)-CH3

Udfra massespektret kan man vel argumentere med signalerne:

43 - ifl. ionserie = ester
91 - tropylium-ionen
104 - C6H5-CH2-CH2

Molarmassen = M+ = 164

Strukturformlen stemmer også overens med H1-NMR spektret.

Så det er mit bud ;D

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2006 af Eva (Slettet)

#4
ikke for at være lysseslukker, men C6H5CH2CH2's molarmasse er altså 105 g/mol

og 91 m/z kunne lige så godt være C6H5CH2

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. marts 2006 af Eva (Slettet)

lige et bonusspørgsmål.. er der en af jer som har lavet opgave 2e i det sæt??
Er nemlig helt blank hvad den angår..

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. marts 2006 af Micc_86 (Slettet)

#5 Psss! Du har ret - fik et H for meget med :x Hmm, så har jeg faktisk ikke et forslag til 104 m/z.

M.h.t 91 m/z så er det vel tropylium-ionen , der er skyld i selve toppen og ikke C6H5-CH2-. Men jo - toppen tyder selvfølgelig på C6H5-CH2- ;d

#6 Ved ikke om jeg har lavet den rigtig :/ Men søgte herinde på SP efter hjælp, da jeg ligeledes var på bar bund. Du kan evt. kigge her, hvis du ikke allerede har læst den:

https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=122333&h=2005

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. marts 2006 af Micc_86 (Slettet)

#7 Mente her :S

https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=180184&h=B1

Brugbart svar (0)

Svar #9
22. marts 2006 af Eva (Slettet)

#8
Jepper.. den har jeg også læst ;)

Ikke fordi jeg fik det store ud af det.. men det går nok..

Brugbart svar (0)

Svar #10
22. marts 2006 af Eva (Slettet)

Nå, men jeg tror jeg forlader selvskabet.. I må hygge jer med resten af afleveringen og sove godt når den tid kommer ;)


Skriv et svar til: Fragemention (MS)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.