Matematik
Naturfagsaflevering
22. marts 2006 af
pandaen (Slettet)
Har problemer med 3 opgaver:
1)
Jeg har oplysningerne:
En elkedel skal opvarme 1,5 L vand fra 20 C til 100 C.
og:
Elkedlen omsætter elektrisk energi med effekten 1920 W. Opvarmningen af vandet varer 5 min. og 10 sek.
Begge oplysninger stammer fra opgaver jeg har lavet, men sidste opgave lyder på:
Hvor længe ville opvarmningen af vandet vare, hvis elkedlen omsatte al den elektriske energi til varmeenergi i vandet???
2)
En ionforbindelse består af ionerne Fe3+ og Cl-. Opskriv formlen for denne kemiske forbindelse.
3)
Afstem reaktionsskemaet:
C2H5OH -> O2 + CO2 + H2O
Kan simpelthen ikke få den ti, at passe!
1)
Jeg har oplysningerne:
En elkedel skal opvarme 1,5 L vand fra 20 C til 100 C.
og:
Elkedlen omsætter elektrisk energi med effekten 1920 W. Opvarmningen af vandet varer 5 min. og 10 sek.
Begge oplysninger stammer fra opgaver jeg har lavet, men sidste opgave lyder på:
Hvor længe ville opvarmningen af vandet vare, hvis elkedlen omsatte al den elektriske energi til varmeenergi i vandet???
2)
En ionforbindelse består af ionerne Fe3+ og Cl-. Opskriv formlen for denne kemiske forbindelse.
3)
Afstem reaktionsskemaet:
C2H5OH -> O2 + CO2 + H2O
Kan simpelthen ikke få den ti, at passe!
Svar #1
22. marts 2006 af filleellif (Slettet)
1) Du har vel udregnet, hvor meget energi vandet skal modtage, for at det bliver 100 grader varmt. Det er 501600 J eller ca. 500kJ.
Udnyt, at P=delta E/delta t, hvorfor 1920 W = 1920 J/s. Du ved så, hvor stor en mængde energi, der skal til, og hvor meget der bliver tilført hvert sekund. Så kan du nemt udregne, hvor lang tid det vil tage.
Udnyt, at P=delta E/delta t, hvorfor 1920 W = 1920 J/s. Du ved så, hvor stor en mængde energi, der skal til, og hvor meget der bliver tilført hvert sekund. Så kan du nemt udregne, hvor lang tid det vil tage.
Svar #2
22. marts 2006 af dnadan (Slettet)
2)
Fe3+ har brug for 3 elektroner for at få en ladning på 0.
dermed vil det sige:
Fe3(+)+3Cl(-) -->FeCl3
3)
C2H5OH -> O2 + 2CO2 + H2O
er du sikker på at reaktionen ikk skal være:
C2H5OH +O2 -> CO2 + H2O
da dette vil give mere mening...
Fe3+ har brug for 3 elektroner for at få en ladning på 0.
dermed vil det sige:
Fe3(+)+3Cl(-) -->FeCl3
3)
C2H5OH -> O2 + 2CO2 + H2O
er du sikker på at reaktionen ikk skal være:
C2H5OH +O2 -> CO2 + H2O
da dette vil give mere mening...
Svar #3
22. marts 2006 af filleellif (Slettet)
#2
Ja for det vil aldrig komme til at passe, som det står i #0. Jeg tror godt, vi kan gå ud fra, at din er den rigtige. Så bliver det:
C2H5OH + 3O2 -> 2C02 + 3 H2O
Ja for det vil aldrig komme til at passe, som det står i #0. Jeg tror godt, vi kan gå ud fra, at din er den rigtige. Så bliver det:
C2H5OH + 3O2 -> 2C02 + 3 H2O
Skriv et svar til: Naturfagsaflevering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
