Matematik

ligning med log

23. marts 2006 af rizza (Slettet)
Hvordan løser jeg ligningen
log(2x+3)-log(x)=1

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2006 af Waterhouse (Slettet)

Husk at log(a)-log(b)=log(a/b) og 10^log(x)=x.

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2006 af Downunder (Slettet)

man bruger e^x
e^(log(2+3))-e^(log(x) = e^1

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2006 af dnadan (Slettet)

log(2x+3)-log(x)=1
log((2x+3)/x)=1
(2x+3)/x = 10

og derefter løses den som en hvilken som helst anden ligning af første grad

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. marts 2006 af dnadan (Slettet)

#2 nej man bruger ikke e^log... hvis man nu havde ln havde man brug e^ln
men da dette er log, vil man bruge 10^log

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. marts 2006 af Downunder (Slettet)

UNDSKYLD, der er en fejl det er kun ved Ln man kan gøre det ved!

Skriv et svar til: ligning med log

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.