Matematik

Mat hjælp

26. marts 2006 af Ida1234 (Slettet)
1)Kan det passe af løsningen til diff. ligningen:

dh/dt = -0,168 * sqrt(h)

er

h(t) = c * e^(-0,168t) ?

Er ikke helt sikker på hvordan man ellers skal løse den med det der sqrt.

2) nogen der kan hjælp med integralet fra 0 til 2 af: x*x^4 - skal man bruge partielintegration?

3) Jeg skal finde aymptoter til f(x) = (2x^3-7)/(x^2-x-2) jeg har fundet den vandrette men hvordan finder jeg den lodrette? For når jeg differenterer den bliver nævneren jo et 4. gradspolynomium (x^4-2x^3-3x^2+4x+4) og hvordan kan man finde rødderne i det?

4)Hvad er sandsynligheden for at trække mindst 2 klemmer af hver farve når man trækker mellem 15 røde og 4 blå tøjklemmer uden tilbagelægning? Her er jeg helt lost..

Ved godt der er meget, men ville blive glad hvis I bare kan hjælpe med noget af det..

- Ida

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2006 af ibibib (Slettet)

1) Nej det er ikke rigtigt. Benyt separation af de variable

h^(-1/2) dh = -0,168 dt

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2006 af ibibib (Slettet)

2) x*x^4 = x^5 :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2006 af ibibib (Slettet)

3) Lodret asymptote: Nulpunkt i nævner og ikke nulpunkt i tæller (når brøken er reduceret).

Du skal ikke benytte diff. regning her

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2006 af ibibib (Slettet)

4) Bestem sand synligheden for

1. 0 røde klemmer
2. 1 rød klemme
3. 0 blå klemmer
4. 1 blå klemme

Læg de fire sandsynligheder sammen og træk dem fra 1.

Svar #5
26. marts 2006 af Ida1234 (Slettet)

2) undskyld det er mig der har skrevet galt det er ikke x * x^4, men x* 4^x

1) okay mange tak

3) Ahh godmorgen selvfølgelig..

Mange tak for hjælpen..

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. marts 2006 af ibibib (Slettet)

4) Hvor mange klemmer trækker du? :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. marts 2006 af ibibib (Slettet)

2) Godmorgen.

Så var du på sporet med partiel integration.

Svar #8
26. marts 2006 af Ida1234 (Slettet)

1) inden jeg regner videre kan det så passe at det blir

integralet af h^-0,5 dh = integralet af -0,168 dt ??

Svar #9
26. marts 2006 af Ida1234 (Slettet)

4) Skal trække 6 tøjklemmer..

Tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #10
26. marts 2006 af ibibib (Slettet)

#8
Ja

Svar #11
26. marts 2006 af Ida1234 (Slettet)

Kan det passe at h(t) = 0,7056*t^2 for t>0

Brugbart svar (0)

Svar #12
26. marts 2006 af ibibib (Slettet)

h(t) = 0,007056*t^2+k

Svar #13
26. marts 2006 af Ida1234 (Slettet)

Okay mange tak for hjælpen..

Er der nogen der eventuelt kan hjælpe med integralet fra 0 til 2 af (x * 4^x) synes virkelig jeg har problemer med at få det der partiel integration til at funke..

Brugbart svar (0)

Svar #14
26. marts 2006 af ibibib (Slettet)

[x*4^x/ln4] - S(4^x/ln4) dx =
2*4^2/ln4 - 0 -[4^x/(ln4)^2] =
32/ln4 - 4^2/(ln4)^2-(-1/(ln4)^2))=
32/ln4-16/(ln4)^2+1/(ln4)^2 =
32/ln4 - 15/(ln4)^2 =
15,277987

Brugbart svar (0)

Svar #15
12. maj 2006 af Stina05 (Slettet)

Opgave 1 lyder:
En cylinderformet beholder, der er 225cm høj, har et hul i bunden. Når der er vand i beholderen, vil det løbe ud gennem hullet, således at vandhøjdens ændring kan beskrives ved differentialligningen
dh/dt = -0,168*sqr(h), hvor h er vandhøjden målt i cm og t er tiden målt i sekunder.
Bestem en forskrift for h, idet det oplyses, at beholderen er fyldt med vand til tidspunktet t = 0
Kan man ikke bruge deSolve-funktion på lommeregneren til at bestemme forskriften?
Er vi enige om at den nævnte diff. ligning er af typen dy/dx = ky , hvor løsningen er y = ce^(kx)?

Brugbart svar (0)

Svar #16
12. maj 2006 af ibibib (Slettet)

Jeg kan ikke svare dig vedr. lommeregneren.

Differentialligningen er ikke af typen dy/dx = ky pga. sqrt.
Du skal benytte separation af de variable.

S h^(-1/2) dy = S -0,168 dx

Brugbart svar (0)

Svar #17
12. maj 2006 af Stina05 (Slettet)

ok, jeg siger mange tak..

Brugbart svar (0)

Svar #18
12. maj 2006 af Stina05 (Slettet)

#16
Hvorfor udelukker sqrt at det ikke er af typen dy/dx?

Brugbart svar (0)

Svar #19
12. maj 2006 af ibibib (Slettet)

Det udelukker at højresiden er ky, fordi den er k·sqrt(y).

Brugbart svar (0)

Svar #20
12. maj 2006 af Stina05 (Slettet)

ah, selvfølgelig.
men hvordan kommer du frem til S h^(-1/2) dy = S -0,168 dx ?
Vi benytter os rigtigt nok af separation af de variable, men har vi to variable i dette tilfælde?

Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.