Matematik
Mat opg..
26. marts 2006 af
viggojensens (Slettet)
Jeg har en figur for D!
D viser mads holdbarhed afhængigt at temperaturen.
Af x-aksen er temperaturene.
Af y-aksen er dage maden holder sig.
Forskriften for figuren er:
D(t)=-34t-520
-----------------------------------
Kvaliteten af maden udtrykkes:
K(x)=(-100/D(t))*x+100
hvor x er tiden målt i antal døgn efter nedfrysning af maden ved temp. t.
------------------------------------
En pølse nedfryses til -18grader.
-Bestem hvor lang tid der går, før kvaliteten af denne pølse er faldet til 40....
Hvordan gør jeg det?? er helt lost..
D viser mads holdbarhed afhængigt at temperaturen.
Af x-aksen er temperaturene.
Af y-aksen er dage maden holder sig.
Forskriften for figuren er:
D(t)=-34t-520
-----------------------------------
Kvaliteten af maden udtrykkes:
K(x)=(-100/D(t))*x+100
hvor x er tiden målt i antal døgn efter nedfrysning af maden ved temp. t.
------------------------------------
En pølse nedfryses til -18grader.
-Bestem hvor lang tid der går, før kvaliteten af denne pølse er faldet til 40....
Hvordan gør jeg det?? er helt lost..
Svar #1
26. marts 2006 af Waterhouse (Slettet)
Du har t=-18 og K(x)=40. D(t) kan du regne ud ved indsættelse af -18 i forskriften øverst. Hvis du så indsætter de kendte K(x)- og D(t)-værdier i ligningen, kan du finde x.
Svar #2
26. marts 2006 af ibibib (Slettet)
Indsæt -18 i D(t)
D(-18) = -34*(-18)+100.
K(x) = 40.
Derefter kan du bestemme x.
D(-18) = -34*(-18)+100.
K(x) = 40.
Derefter kan du bestemme x.
Svar #6
26. marts 2006 af viggojensens (Slettet)
Passer det ikk at det giver 92?.. Nu har jeg regnet det ud maaange gange..
Skriv et svar til: Mat opg..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
