Matematik
At finde a og b
26. marts 2006 af
rostock (Slettet)
Hej alle. Jeg har brug for et hint til denne opgave:
http://peecee.dk/?id=33424
http://peecee.dk/?id=33424
Svar #1
26. marts 2006 af ibibib (Slettet)
S(2at+b)dt = [at^2+bt] = ax^2+bx-4a-2b.
Alle grænser er fra 2 til x.
Når du indsætter de sidste oplysninger får du to ligninger med to ubekendte.
Alle grænser er fra 2 til x.
Når du indsætter de sidste oplysninger får du to ligninger med to ubekendte.
Svar #2
26. marts 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)
Funktionen f(x) kan du finde ved at finde stamfunktion og indsætte x, dvs du får :
f(x) = (ax^2 + bx) - (a2^2 +b2)=
ax^2 + bx - 4a - 2b
Når x så er 0 skal resultatet være 0 og
når x er 1 skal resultatet være -1; altså den klassiske "2 ligninger med 2 ubekendte"
Tror det gir a=1 og b=-2 men har ikke haft tid til at tjekke; bare et hurtigt "overslag"......:-)
f(x) = (ax^2 + bx) - (a2^2 +b2)=
ax^2 + bx - 4a - 2b
Når x så er 0 skal resultatet være 0 og
når x er 1 skal resultatet være -1; altså den klassiske "2 ligninger med 2 ubekendte"
Tror det gir a=1 og b=-2 men har ikke haft tid til at tjekke; bare et hurtigt "overslag"......:-)
Skriv et svar til: At finde a og b
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
