Kemi
Mængdeberegning
27. marts 2006 af
Jescy (Slettet)
hey, har et problem som jeg håber i kan hjælpe mig med...
Jeg har en væske med et volumen på 7,5 liter, denne væske har en pH værdi på 7,40
Jeg ønsker nu at denne væske skal have en pH værdi på 6,5 - hvordan beregner jeg hvor meget 4 Molær svovlsyre jeg skal tilsætte ??
MVH jesper
Jeg har en væske med et volumen på 7,5 liter, denne væske har en pH værdi på 7,40
Jeg ønsker nu at denne væske skal have en pH værdi på 6,5 - hvordan beregner jeg hvor meget 4 Molær svovlsyre jeg skal tilsætte ??
MVH jesper
Svar #1
27. marts 2006 af sdj (Slettet)
Du skal først finde ud af, hvor stor oxoniumionkoncentrationen er i væsken med pH-værdi = 7,4 og hvor stor den er i en væske med en pH-værdi = 6,5. Til dette skal du bruge formlen:
[H3O+]=10^-pH
Skriv herinde når du regnet lidt på det, så skal jeg ok hjælpe igen:)
[H3O+]=10^-pH
Skriv herinde når du regnet lidt på det, så skal jeg ok hjælpe igen:)
Svar #2
27. marts 2006 af Jescy (Slettet)
Oki - det prøver jeg:)
H3O+ = 10^ -7,4
H3O+ = 10^ -6,5
oxonionion koncentrationen er henholdsvis 4 * 10 ^-8
og 3 * 10 ^-7 ....
H3O+ = 10^ -7,4
H3O+ = 10^ -6,5
oxonionion koncentrationen er henholdsvis 4 * 10 ^-8
og 3 * 10 ^-7 ....
Skriv et svar til: Mængdeberegning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
