Matematik

Reducer

28. marts 2006 af Den.... (Slettet)
Hvordan reducere jeg videre?
a) 5/6x-2/3y-1/3x+1/6y = 5/6x-4/6y-2/6x+1/6y





Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2006 af dnadan (Slettet)

lav en fælles nævner... dvs. forlæng brøkerne med enten y eller x og dermed kan du reducere videre

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. marts 2006 af Waterhouse (Slettet)

5/6x-2/3y-1/3x+1/6y = 5/6x-4/6y-2/6x+1/6y

Kig lidt på stykket engang. Du har 5/6x og 1/6y på begge sider. -2/3y og -4/6y skulle også meget gerne være det samme. Så er der vist ikke så meget tilbage. :)

Svar #3
28. marts 2006 af Den.... (Slettet)

Altså fællesnævner : 6xy

(5*y-2*2x-1*2y+1*x)/6xy = (5y-4x-2y+1x)/ 6xy =
(3y-3x)/6xy

Eller?



Brugbart svar (0)

Svar #4
28. marts 2006 af dnadan (Slettet)

du mangler lige en sidste ting og så er den færdig..
sæt 3 udenfor parentes og forkort en sidste gang:)

men ellers er det korrekt

Svar #5
28. marts 2006 af Den.... (Slettet)

y-x/2xy :P

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. marts 2006 af dnadan (Slettet)

ja så er du færdig med den..:)

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Hmmm ... folk prøver vist at bilde dig noget ind:

5/6x - 2/3y - 1/3x + 1/6y
= 5/6x - 2/6x - 4/6y + 1/6y
= 3/6x - 3/6y
= (x-y)/2

Svar #8
28. marts 2006 af Den.... (Slettet)

Okay :) tak for rettelsen #7

Svar #9
28. marts 2006 af Den.... (Slettet)

Hvad med
f)
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/syge05/UD0586SF.pdf

"I Trekant ABC er D fodpunkt for højden fra C på AB. Det oplyses, at sidestykket AB = 9 og at sidestykket BC = 7 og at sidestykket BD = 6
Bestem sidestykket AC.
"

Brugbart svar (0)

Svar #10
28. marts 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Tror ikke der er nogen der bilder nogen noget ind....det er vist et spørgsmål om hvorvidt 5/6x betyder 5/(6x) eller (5/6)x osv...!! Havde det været præciseret fra start var det vist en let opgave...

Brugbart svar (0)

Svar #11
28. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#10:
Tjah, i Danmark læser vi fra venstre mod højre, og eftersom multiplikation og division rangerer lige højt i regnehierakiet, kan 5/6x ikke forstås som andet end (5/6)*x.

Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.