Matematik

sandsynlighed

29. marts 2006 af kubbi (Slettet)
Hvis man har en almindelig terning, og skal bestemme sandsynligheden for at summen af 3 kast bliver 17, gør man så sådan:
17=2*6+5
P(6)=(1/6)^2
P(5)=1/6
P(sum 17)=(1/6)^2*(1/6)
???

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

På hvor mange måder kan du få 2 seksere og 1 femmer ved 1 kast med 3 terninger?

Svar #2
29. marts 2006 af kubbi (Slettet)

#1: k(6,2)*k(6,1)

men det er jo uden tilbagelægning! så det er vist ikke rigtigt, vel??

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Det er slet ikke så avanceret:

Mulighed 1: 5, 6, 6
Mulighed 2: 6, 5, 6
Mulighed 3: 6, 6, 5

Da du med 3 terninger kan få 6^3 = 216 mulige udfald, er sandsynligheden

3/6^3 = 1/72

Svar #4
29. marts 2006 af kubbi (Slettet)

okay!

hva så hvis der nu på 3 af terningens sider er et 6tal, men stadig kun på en af siderne er et 5tal?

Skriv et svar til: sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.