Matematik
Reducer...
29. marts 2006 af
sdj (Slettet)
Hvordan reducere jeg følgende udtryk:
5^-4*5^-3*25^-3
5^-4*5^-3*25^-3
Svar #1
29. marts 2006 af Otzen (Slettet)
du skal benytte potensregnereglerne:
(a^r)*(a^s)=a^(r+s)
(a^r)/(a^s)=a^(r-s)
(a^r)^s=a^(r*s)
(a*b)^r=(a^r)*(b^r)
(a/b)^r=(a^r)/(b^r)
a^0=1
a^(-r)=1/(a^r)
r-rod(a)=a^(1/r)
s-rod((a^r))=a^(r/s)
de står også som noget af det første i din formelsamling og er desuden en del af det, der skal kunnes uden hjælpemidler.
(a^r)*(a^s)=a^(r+s)
(a^r)/(a^s)=a^(r-s)
(a^r)^s=a^(r*s)
(a*b)^r=(a^r)*(b^r)
(a/b)^r=(a^r)/(b^r)
a^0=1
a^(-r)=1/(a^r)
r-rod(a)=a^(1/r)
s-rod((a^r))=a^(r/s)
de står også som noget af det første i din formelsamling og er desuden en del af det, der skal kunnes uden hjælpemidler.
Svar #2
29. marts 2006 af sdj (Slettet)
Ja, har også brugt dem! Men er kommet til:
1/(5^4*125^3)
Hvad skal man gøre herfra?
1/(5^4*125^3)
Hvad skal man gøre herfra?
Svar #4
29. marts 2006 af Deschain (Slettet)
25 = 5^2
Brug dette sammen med reglen
(a^r)^s=a^(r*s)
Benyt herefter reglen
(a^r)*(a^s)= a^(r+s
Jeg får resultatet til 5^(-13)
Brug dette sammen med reglen
(a^r)^s=a^(r*s)
Benyt herefter reglen
(a^r)*(a^s)= a^(r+s
Jeg får resultatet til 5^(-13)
Skriv et svar til: Reducer...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
