Matematik
vektor
29. marts 2006 af
MY3922 (Slettet)
jeg skal bestemme de værdier af t så vinklen mellem vektor a og vektor b er 60 grader. vektor a=(t,t+1) og
vektor b=(-t,t+1) en som kan hjælpe?
vektor b=(-t,t+1) en som kan hjælpe?
Svar #1
29. marts 2006 af lany (Slettet)
Prøv i første omgang at tænke på hvad du plejer at benytte, når du skal beregne vinkler mellem vektorer. Du må have et eksempel i din bog. Nu er det ikke vinklen, der er ubekendt, men t.... Jeg håber, det kan bringe dig lidt videre...
Svar #2
29. marts 2006 af MY3922 (Slettet)
ja men hvis jeg begynder at sætte ind i den formel som vi har for at udregne en vinkel mellem to vektorer så får jeg da bare en masse t'er kan jeg ikke helt se hvordan kan lade sig gøre. er der noget som skal gå ud med hinaneden??
Svar #3
29. marts 2006 af xyz (Slettet)
beregn skalarprodukt og længde af vektor a og b.
derefter kan du sætte brøken = 60
brøken = a*b/|a|*|b|
derefter kan du sætte brøken = 60
brøken = a*b/|a|*|b|
Skriv et svar til: vektor
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
