Kemi

Ligevægtskoncentrationer

30. marts 2006 af bunnikrattix (Slettet)
Jeg har en reaktion der ser sådan ud:
HCOOC+C2H5OH <--> HCOOC2H5 +H2O
Har beregnet stofmængden af NaOH som giver 0,024mol/l.
Ligeleder har jeg beregnet for [HCOOH]begyndelse =10,3M
og [C2H5OH]10,3 M
Skal beregn[HCOOH], og har stofmængden 0,024mol/l, voulmen 5mL, altså 0,005l. Koncentrationen bliver altså 4,8 M, er det ikke alt for højt?
Så skal jeg også beregne for [HCOOCH2H5] og [H2O] men ved ikke lige hvordan og hvilke tal jeg skal h ave fat i.

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2006 af Larsendrengen (Slettet)

Jeg går ud fra du har udtaget en prøve på 5 mL som du har titreret for at finde indholdet af myresyren ?

I så fald, så kender nu alle de tal du skal bruge.

[HCOOH]=[C2H5OH]= 10,3-x = 4,8M <=>

x = 5,5 = [HCOOCH2CH3]

Svar #2
30. marts 2006 af bunnikrattix (Slettet)

Aha, okai. Og ja vi har taget 5 mL af den blanding vi skulle titrere. Så [HCOOC2H3]er altså 5,5M?
Men hvad med vand?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2006 af Larsendrengen (Slettet)

ja den er så det samme, da ester og vand dannes i forholdet 1:1

Svar #4
30. marts 2006 af bunnikrattix (Slettet)

Okai, super. Mange tak skal du have!
Forsat god dag!

Skriv et svar til: Ligevægtskoncentrationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.