Matematik

integraler

30. marts 2006 af Chiqita! (Slettet)
et lille hurtigt spørgsmål: Hvis man har tre grafer hvor det ene er for f(x). Hvordan kan man da se hvilken af de to andre grafer der er stamfunktionen for f(x)??

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Antag, at den funktion, der er stamfunktion til f, hedder g. Så må der gælder, at f(x) = g'(x) -- brug for eksempel dette.

Svar #2
30. marts 2006 af Chiqita! (Slettet)

lige lidt mere info: grafen for f(x) skærer x aksen i (0,0) og (1,0) og den ene af de to andre grafer skærer y-aksen i (0;0,75) alle tre grafer er svingende.. det er en opgave til uden hjælpemidler

Svar #3
30. marts 2006 af Chiqita! (Slettet)

jeg kender bare ikke ngt udtryk for nogle af graferne..? hvad gør jeg?

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2006 af ibibib (Slettet)

Hvis g er en stamfunktion til f, vil g have et ekstremum (max eller min) når f=0

Svar #5
30. marts 2006 af Chiqita! (Slettet)

jamen begge grafer har et lokalt ekstrema i netop de punkter hvor f(x) = 0

den ene graf er under /0,1)og den anden er over (0,1) kan det bruges til ngt?

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. marts 2006 af piper (Slettet)

f er lig stamfunktionen differentieret. Det vil sige at i de punkter hvor f er nul må en af graferne have max/min.

Dem graf er f's stamfunktion.

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. marts 2006 af ibibib (Slettet)

Når f er negatil, vil stamfunktionen være aftagende. Det omvendte gælder også.

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. marts 2006 af ibibib (Slettet)

negatil -> negativ

Svar #9
30. marts 2006 af Chiqita! (Slettet)

takker:)

Skriv et svar til: integraler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.