Kemi

Holdbarhed af bedøvelsesmiddel

01. april 2006 af timothy (Slettet)
Cyclopropan er en gas, der tidligere blev anerkendt som bedøvelsesmiddel i stor udstrækning. Det er hurtigt virkende og effwtivt. I ren form er stoffet holdbart ved stuetemperatur, men ved højerer temperatur omdannes det til propen ifølge reaktionsskemaet

cyklopropan pil CH2CHCH3

Ved et eksperiment, der blev udført ved temperaturen 400 grader, bestemte man reaktionshastigheden, v, for denne omdannelse ved forskellige koncentrationer af cyclopropan, (c3H6)

a) Forklar ud fra grafen, at omdannelsen er en 1. ordens reaktion

nu kan jeg ikke kopiere grafen ind, men koncentrationen af cyklopropan er hen ad førsteaksen og havtigheden målt i 10E-7 M/s op ad 2. aksen og der er en ret linje gennem (0,0)...det kunne være fedt hvis der var nogle, der gad vise mig hvordan jeg skal gøre...

Svar #1
01. april 2006 af timothy (Slettet)

Jeg vil være taknemlig for et par hint...

a) hmmm er det fordi der er en proportionalitet...det må det jo næsten være..

b)Vis, at halveringstiden for omdannelsen er 7,0 døgn ved 400 grader.

Eksperimentet blev påbegyndt ved, at man fyldte en mængde cyklopropan i en beholder, som blev lukket og opvarmet til 400 grader. Herefter startede man et u, og til forskellige tider blev både v og koncentrationen af cyklopraopan bestemt. Ved tidsmålingens start var koncentrationen af cyklopropan, (C3H6)0 lig med 0,0820 M

c) Beregn reaktionshastigheden for omdannelsen ved 400 grader 48 timer efter at uret blev startet.

Som nævnt er stoffet holdbart ved stuetemperatur, hvilket skyldes, at aktiveringsenergien for omdannelsen er så høj som 271 kj/mol.

d) Beregn en værdi for halveringstiden for omdannelsen ved 20 grader. Kommenter resultatet.

Svar #2
01. april 2006 af timothy (Slettet)

opdater

Svar #3
02. april 2006 af timothy (Slettet)

prøver igen...er der ikke nogen der vil hjælpe mig lidt...

Svar #4
02. april 2006 af timothy (Slettet)

please hjælp mig...det er ret vigtigt....

Svar #5
03. april 2006 af timothy (Slettet)

er der nogen, der lige har tid til at kigge?

Svar #6
04. april 2006 af timothy (Slettet)

IBM har du ikke lige tid til at kigge på denne her opgave

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. april 2006 af frodo (Slettet)

v=k*[A] altså en lineær sammenhæng ml. v og [A] såfremt reaktionen er af 1.orden.

T½=ln2/k

find [A] ud fra det integrerede hastighedsustryk og indsæt i den første ligning jer skrev

find k ved 20 grader ved arrhenius

Svar #8
05. april 2006 af timothy (Slettet)

hvordan ved jeg hvad k er..tager to punkter på grafen...og??

Hvad er det integrerede hastighedsudtryk og jeg forstår ikke hvor jeg skal indsætte de 48 timer.

skal man ikke have to temperaturer og to k-værdier i arrhenius ligning...jeg har jo kun en temperatur...

Svar #9
05. april 2006 af timothy (Slettet)

dndan har du ikke lyst til at hjælpe mig :-)

Brugbart svar (0)

Svar #10
05. april 2006 af dnadan (Slettet)

a) hvis der er taget ln til y-værdierne og der fremkommer en retlinje, som har hældningen -k. er dette en 1. ordens reaktion.
b)Men du finder -k ved at sige:
-k= (delta)y/(delta) x
husk at skifte fortegn og derved er k fundet..
insæt det derefter i T1/2=ln(2)/k

c) hmmm det lyder som om du skal sige dette:
f(x)=0,0820M*exp((den fundne k værdi)*t

derefter indsættes 48 timer i formlen vel at mære at du skal lave timer om til sekunder...

d)kan jeg desværre ikke hjælpe med lige nu

det må være mit bud på løsning af denne opgave

Skriv et svar til: Holdbarhed af bedøvelsesmiddel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.