Matematik

kombinatorik

01. april 2006 af interVersal (Slettet)
I en krukke er der 20 blå og 20 røde bolde. På tilfældigvis tages 13 bolde op. Hvad er sandsynligheden for at mindst 10 af dem er blå?
Nogen der kan hjælpe? Ved godt det er kombinatorik og ikke f.eks. binomialfordelingen

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2006 af ibibib (Slettet)

Hvis X=antal blå bolde skal du besteme P(X=10)+P(X=11)+P(X=12)+P(X=13) og

p(X=10)=K(20,10)*K(20,3)/K(40,13)

Svar #2
01. april 2006 af interVersal (Slettet)

Så man kan ikke bare sige at MINDST 10 er :
K(20,10)*K(30,3)/K(40,13) ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2006 af ibibib (Slettet)

Nej, du mangler (X=11)+P(X=12)+P(X=13).

Hvor kom K(30,3) fra?

Svar #4
01. april 2006 af interVersal (Slettet)

nej nej..jeg mangler ikke nogen.
K(20,10) gir 10 blå. K(30,3) er fordi, at nu HAR vi taget 10 bolde og tilbage er så 30. Af disse tages yderligere 3 som må være HVADSOMHELST; derfor "3 ud af 30".

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. april 2006 af ibibib (Slettet)

Du kan ikke gange K(20,10) med K(30,3) da de to hændelser ikke er uafhængige.

Skriv et svar til: kombinatorik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.