Kemi

Afsteming af redoxreak.

02. april 2006 af bunnikrattix (Slettet)
Nu skal jeg så lige høre. Cr2O7(2-) har OT -2 og Cr(3+) har 3+ ikke. så den går 5 op?
Og er det rigtigt at Ch2OH har OT =1 og CHO har OT -1
Hvordan får jeg så afstemt den her:
CH3CH2OH+Cr2O7(2-) --> CH3CHO + Cr(3+). Kan ikke finde ud af det med H2o og H+

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2006 af Riemann

I molekylet, Cr2O7(2-), har Cr oxtallet 6.

I Cr(3+) har Cr oxtallet 3.

Dermed falder Cr med 3.

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2006 af Philip K (Slettet)

Hey...
Er i gang med den helt samme opgave.

Er der nogend er kan se hvad jeg gør galt?

Kan ikke få den til at gå op til sidste med H2O...




Først opskrives et reaktionsskema.

CH3CH2OH + Cr2O7(2-) -> CH3CHO + 2 Cr(3+)


Cr2O7(2-)
O: -14
Cr: -14 + 2x = -2 <=> x = 6

Dvs. Cr går tre ned.

I ethanol er det kun det C hvor OH-gruppe sidder på, at der sker noget:
Venstre side: C: -1
Højre side: C: +1
Dvs. C går to op.

Samlet stigning i ox.tal = samlet fald:
2*-3=-6
+2*3=6
3 CH3CH2OH + Cr2O7(2-) -> 3 CH3CHO + 2 Cr(3+)

Den samlede ladning på
Højre side: +6
Venstre: -2

Opløsningen er sur, så der skal afstemmes med H+. Der mangler 8 pos. ladninger på venstre side, så:
8 H(+) + 3 CH3CH2OH + Cr2O7(2-) -> 3 CH3CHO + 2 Cr(3+)

Til sidste afstemmes der med H2O på højre side:
8 H(+) + 3 CH3CH2OH + Cr2O7(2-) -> 3 CH3CHO + Cr(3+) + ? H2O



Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2006 af dnadan (Slettet)

CH3CH2OH + Cr2O7(2-) -> CH3CHO + 2 Cr(3+)

eftersom der står et to-tal foran Cr, betyder dette at Cr's OT på højre side = 6

prøv nu at afstemme reaktionen

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2006 af Philip K (Slettet)

Ups!

Er ved at hjælpe min bror med redoxreaktioner... problemet er bare at jeg selv kludrer rundt i det :)

Ok, ti sek.

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. april 2006 af Philip K (Slettet)

Først opskrives et reaktionsskema.

CH3CH2OH + Cr2O7(2-) -> CH3CHO + 2 Cr(3+)


Cr2O7(2-)
O: -14
Cr: -14 + 2x = -2 <=> x = 6

Dvs. Cr er konstant

I ethanol er det kun det C hvor OH-gruppe sidder på, at der sker noget:
Venstre side: C: -1
Højre side: C: +1
Dvs. C går to op.

Samlet stigning i ox.tal = samlet fald:
-2*3=6

3 CH3CH2OH + Cr2O7(2-) -> 3 CH3CHO + 2 Cr(3+)

Den samlede ladning på
Højre side: +6
Venstre: -2

Opløsningen er sur, så der skal afstemmes med H+. Der mangler 8 pos. ladninger på venstre side, så:
8 H(+) + 3 CH3CH2OH + Cr2O7(2-) -> 3 CH3CHO + 2 Cr(3+)

Til sidste afstemmes der med H2O på højre side:
8 H(+) + 3 CH3CH2OH + Cr2O7(2-) -> 3 CH3CHO + 2 Cr(3+) + 4 H2O


Jeg kan ikke stadigvæk ikke få det til at passe??

Er du sikker på produktet er en keton?

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. april 2006 af Riemann

#5
I molekylet,

CH3CH2OH

får jeg, at C har oxtallet 2.

Tror det er grunden til at skidtet ikke vil stemme.

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. april 2006 af Philip K (Slettet)

Hmm... giver lige bror+#0 nogle dummeslag. Han insisterede på at C på venstre side havde -1 som ox.tal, da det kun skulle regnes ud for det C der skete noget med.

Det er sgu langt tid siden jeg har lavet det her.

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. april 2006 af Philip K (Slettet)

Nu kan han selv lave lortet!!

Skriv et svar til: Afsteming af redoxreak.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.