Kemi

Mohrs titrering HASTER

02. april 2006 af Bjarkee (Slettet)
Hej,
Jeg håber der er nogle der gider, at hjælpe med følgende opgaver:

Vi har lavet et forsøg med havvand, og dette er vores måleresultater:

Masse af tom skål: 45 g

Masse af skål med 25,0 mL havvand: 69,60 g

Masse af skål efter opvarmning: 45,18 g

SÅ SKAL JEG BEREGNER FØLGENDE, SOM JEG IKKE RIGTIG KAN FINDE UD AF:

Masse af 25,0 mL havvand:

Masse af tørstof:

Indhold af salt i masse&:

Havvands densitet:

På forhånd tak
Bjarke

Jeg håber i kan forklare mig det istadet for at beregner det :D

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2006 af IMB (Slettet)

Du skulle meget gerne kunne finde massen for saltvandet (!).

Prøv at starte med det.

Svar #2
02. april 2006 af Bjarkee (Slettet)

#1) Hej,
Jeg glemta, at skrive det, sorry:

69,60 g - 45,18 g = 24,42 g

Passer det, jeg er altså vildt dårlig til kemi...

Bjarke

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2006 af IMB (Slettet)

Det er rigtigt.

Hvad så med "tørstoffet"?

Svar #4
02. april 2006 af Bjarkee (Slettet)

#3) 45,18 - 45 = 0,18

Bjarke

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. april 2006 af IMB (Slettet)

Jep, husk enheder.

Så skal du finde indholdet af salt i massen.
Du siger:
(m_vamd-m_salt)/m_vand *100% =

Svar #6
02. april 2006 af Bjarkee (Slettet)

Passer det?

Svar #7
02. april 2006 af Bjarkee (Slettet)

Hvad står:

m_vamd

for?

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. april 2006 af IMB (Slettet)

Ja!

Du skal finde indholdet af salt i saltvandet. Har du nogen ide om hvor dan gør det? (Se på #5)

Brugbart svar (0)

Svar #9
02. april 2006 af IMB (Slettet)

m_vamd = m_vand = saltvandets masse, som du fandt i #2

Svar #10
02. april 2006 af Bjarkee (Slettet)

#5) Passer det, at det giver følgende:

24,42 - 0,18 / 24,42 * 100 = 99,26289926


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. april 2006 af IMB (Slettet)

Whoops, ja, så har du indholdet af vand.

Kan du selv skrive regnestykket for salt%?

Svar #12
02. april 2006 af Bjarkee (Slettet)

Havvands densitet:

skal jeg så bruge følgende formel:

m = p * V

m = 1 * 24,42

?

Brugbart svar (0)

Svar #13
02. april 2006 af IMB (Slettet)

p=m/V

p = densitet
m = masse
V = volumen

Du har V og m.

Svar #14
02. april 2006 af Bjarkee (Slettet)

#11) Ja, jeg vil da gerne lige prøve

99,26289926 / 100 = 0,9926283326

0,9926283326 / 24,42 * 100 = 4,06481979%

Brugbart svar (0)

Svar #15
02. april 2006 af IMB (Slettet)

#14 Ikke helt.
Hvis du tager udgangspunkt i #10, så er vandindholdet ~99,26%. Hvad må saltindholdet så være?

Eller kan du sige m_salt/m_vand*100%

Svar #16
02. april 2006 af Bjarkee (Slettet)

#13) er det det jeg skal gøre for at beregnedensiteten?


Svar #17
02. april 2006 af Bjarkee (Slettet)

#15)

m_salt/m_vand*100%

0,18 / 24,42 * 100 = 0,7371007371 %

Bjarke

Brugbart svar (0)

Svar #18
02. april 2006 af IMB (Slettet)

#16 Ja.
#17 Det passer.

Men kan du gennemskue hvad du skulle have gjort, hvis du have brugt fremgansmåde beskrevet i #5?

Brugbart svar (0)

Svar #19
02. april 2006 af IMB (Slettet)

Nu ved jeg ikke hvilket niveau du skal have fysik eller kemi på, men du burde have styr på dette.

Svar #20
02. april 2006 af Bjarkee (Slettet)

#18)

hmmm tænke tænke tænke...

m_vamd-m_salt)/m_vand *100% = resultat

resultat - 100 = endelig resultat

Bjarke

ps.

#13)

p=m/V

p = densitet
m = masse (af hvad)
V = volumen (af hvad)


Forrige 1 2 Næste

Der er 35 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.