Kemi

redox

03. april 2006 af bunnikrattix (Slettet)
Vi gerne bede om hjælp til afstemning af følgende redox reaktion.
CH3CH2CH2OH+Cr2O7(2-)-->CH3CH2CHO+Cr(3+)

Har fået OT til følgende
CH3CH2CH2OH =I
Cr2O7(2-) =6
CH3CH2CHO= -I
Cr(3+)=3
Kan så ikke lige huske hvordan det er med aftemningen.

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2006 af Einsteinium (Slettet)

det har jeg sgu da svaret på?

Svar #2
03. april 2006 af bunnikrattix (Slettet)

ja men du har ikke svaret igen:0)
Kan ikke lige se hvorfor du får det til det du gør, for H har altid ladningen +1, og O -2 ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. april 2006 af IMB (Slettet)

Ja, nu har du efterhånden postet en hel masse af den samme slags, omhandlende org. redox.

Svar #4
03. april 2006 af bunnikrattix (Slettet)

Yep, men fatter det heller ikke. Kan ikke finde ud af at afstemme med OH- og H2O og tjekke ladningerne.

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. april 2006 af IMB (Slettet)

Der er da givet et par hint her.
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=195576

Svar #6
03. april 2006 af bunnikrattix (Slettet)

Men hvorfor giver venstre siden -1, er det fordi jeg skal sætte ladningen =0, og det samme på højre side?

Skriv et svar til: redox

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.