Matematik

Eksakte værdi, opgave 4.034

03. april 2006 af Sara_06 (Slettet)
Hej

Jeg er gået i stå med løsningen af denne opgave og håber at i vil hjælpe mig :)

en af opgaverne ser således ud

Beregn vha. stamfunktioner den eksakte værdi af følgende integraler:

1. øvre grænse: 2 , nedre grænse: 1
(x^2-1/x^2)dx

Er der nogen der gider at foklare hvordan man løser eksakte værdier generalt, og dermed også hjælpe mig med at løse denne opgave :)

På forhånd tak
Sara

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2006 af ibibib (Slettet)

Bestem en stamfunktion til x^2 og en stamfunktion til 1/x^2.

Eksakt betyder at du ikke skal beregne en tilnærmet værdi på din grafregner, men angive resultatet som fx. en brøk.

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2006 af ibibib (Slettet)

Svaret bliver 11/6 eller 1 5/6.

Svar #3
03. april 2006 af Sara_06 (Slettet)

Hej

Tusind tak for hjælpen

Vil du så være venlig at skrive facit til de 2 andre opgaver

2.øvre grænse: 3 , nedre grænse: 0
15xkvadratrod x+1 dx

3. øvre grænse: pi/4 , nedre grænse: 0
tanx/(cosx)^2 dx

TAK
Sara

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. april 2006 af jgthb (Slettet)

du kan selv finde facit ved dette link:

http://wims.unice.fr/wims/wims.cgi?session=XKB363BB54.2&+lang=en&+cmd=resume&+module=tool%2Fanalysis%2Ffunction.en

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. april 2006 af mathon

3
S(15*sqrt(x)+1)dx
0

stamfunktion uden besværlig gansenotation:

S(15*sqrt(x)+1)dx=15*Ssqrt(x)+S 1dx=
15*2/3*x*sqrt(x)+x = F(x),hvoraf
3
S(15*sqrt(x)+1)dx=F(3)-F(0)=30*sqrt(3)+3
0

pi/4
S tanx/(cosx)^2 dx
0
her substitueres u=tan(x), hvoraf

du/dx=1/(cos(x))^2 eller

du=1/(cos(x))^2*dx

substituerede grænser
tan(pi/4)=1 og tan(0)=0 <=>
pi/4
S tanx/(cosx)^2 dx =
0

1
S udu= med stamfunktionen F(u)=1/2u^2,
0
hvoraf

1
S udu= F(1)-F(0)=1/2
0

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. april 2006 af mathon

gansenotation = grænsenotation

Skriv et svar til: Eksakte værdi, opgave 4.034

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.