Fysik

nem udregning

04. april 2006 af Nik_ (Slettet)
Hvordan bliver 2,30*10^-18 s^-1 til 4,35*10^17 s?

Altså s^-1 til s

?

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2006 af Larsendrengen (Slettet)

det er den reciprokke værdi

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. april 2006 af Guruen (Slettet)

x^-1 betyder det samme som 1/x.. (jeg ved godt det var #1 skrev, men det er jo ikk alle der lærer a det hedder reciprok).. så 4,35*10^17= 1/(2,30*10^-18)

Svar #3
04. april 2006 af Nik_ (Slettet)

Ehm så hvis tallet er 2,38*10^-18 s^-1 i stedet, hvad bliver s så?

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. april 2006 af Larsendrengen (Slettet)

1/s bliver til s og omvendt når du tager den reciprokke værdi.

Svar #5
04. april 2006 af Nik_ (Slettet)

Det synes min lommeregner ikke den vil være med til..

Svar #6
04. april 2006 af Nik_ (Slettet)

Jo nu er den der.. Mange tak!

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. april 2006 af Guruen (Slettet)

2,38*10^-18 s^-1 = 1/(2,38*10^-18)s

er du med på hvad ^-1 gør? det er det du skal bruge for at forstå det..
og som larsendrengen rigtigt siger er det den reciprokke værdi.
1/x=x^-1

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. april 2006 af Guruen (Slettet)

okay.. jeg var åbenbart lidt for langsom, heh.. men godt du fandt ud a det da..

Svar #9
04. april 2006 af Nik_ (Slettet)

Lige et spørgsmål til.. Hvordan bliver 4,35*10^17s så til 13,8*10^9 år? (altså omkring 14 milliarder år)

Brugbart svar (0)

Svar #10
04. april 2006 af Larsendrengen (Slettet)

ved at finde ud af hvor mange sekunder der er på et år

Svar #11
04. april 2006 af Nik_ (Slettet)

Der er vel 60*60*60*24*365, men det kan jeg ikke få til at passe med noget

Brugbart svar (0)

Svar #12
04. april 2006 af Larsendrengen (Slettet)

det kan jeg, så prøv igen

Brugbart svar (0)

Svar #13
04. april 2006 af Larsendrengen (Slettet)

det er også kun 60 x 60 x 24 x 365

Skriv et svar til: nem udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.