Kemi

elektro

04. april 2006 af Chiqita! (Slettet)
Håber der er ngn der kan hjælpe med flg problemstilling:

ved elektrolyse af smeltet magnesiumchlorid forløber følgende elektrodereaktioner

Mg2+(l) + 2e- --> Mg(l)

2Cl-(l) --> Cl(g) 2e-

Elektrolysen gennemføres i store elektrolysekar, og der er en spændingsforskel på 5,5 V mellem elektroderne. 60% afgives som varme til omgivelserne

Beregn den elektriske energi ´, der omsættes ved fremstillingen af 1,0 kg magnesium

jeg får 4,345*10^7 J kan det passe? og skal man bruge de 60% til noget? det har jeg ikke gjort..

på forhånd tak

Svar #1
04. april 2006 af Chiqita! (Slettet)

opdaterer lige.. håber der er nogen dr gider at svare..

Svar #2
04. april 2006 af Chiqita! (Slettet)

hjæælp

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2006 af mathon

antal mol Mg: 1000g/12g*1mol=83.33333mol

antal elektroner: 1000/12*2*NA

ladningen af disse:1000/12*2*NA*qe

den kemisk fornødne energi:1000/12*2*NA*qe*5.5V=8.84449*10^7 Joule
hertil behøves
elektrisk udviklet energi:8.84449*10^7/0.4
=2.21112*10^8J = 61.42kWh

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. april 2006 af Mars Volta (Slettet)

E(total)=0,4·E(elektrisk)

jeg får 109MJ

Skriv et svar til: elektro

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.