Matematik

Eksponential og logaritme!

04. april 2006 af KennethC (Slettet)
Hey...

Har brug for hjælp til følgende samt lidt forklaring!

Løs ligningen:

2^x=4 => x=ln4/ln2 = ?

Hvorfor gør man det sådan?

Og

Løs ligningen:

lnx=4 => x=e^4 = 54,6

Hvorfor gør man det sådan?

På forhånd tak ;-)

Svar #1
04. april 2006 af KennethC (Slettet)

Lige et tillægsspørgsmål...

Skal eksponentialfunktioner ligger over x-aksen og hvorfor?

Det skal de da ikk?

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. april 2006 af CziX (Slettet)

Det er lidt smagssag, om man vil bruge logaritme eller den naturlige logaritme i dette tilfælde.

Løs ligningen:

2^x=4 <=> ln(2)*x=ln(4) <=> x=ln(4)/ln(2) <=> x=2

Hvis jeg forstår dit spørgsmål, så er det for at trække potensen ned som en faktor.

lnx=4 => x=e^4 = 54,6

ln er den modsatte funktion af e.

Svar #3
04. april 2006 af KennethC (Slettet)

Lige et tillægsspørgsmål...

Skal eksponentialfunktioner ligger over x-aksen og hvorfor?

Det skal de da ikk?

Svar #4
04. april 2006 af KennethC (Slettet)

???

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. april 2006 af ibibib (Slettet)

Grafen for en eksponentialfunktion ligger over x-aksen, da xª>0.

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. april 2006 af fixer (Slettet)

#5
Korrektion:

a^x > 0, for a E R+, x E R

Skriv et svar til: Eksponential og logaritme!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.